середа, 31 жовтня 2012 17:03

Пакистанський бойовик запропонував допомогу США

Пакистанський бойовик запропонував допомогу США
Влада США поки не відреагувала на пропозицію ісламіста про допомогу. Фото: Reuters

Лідер пакистанської благодійної організації "Джамаат ад-Даува" Хафіз Мухаммад Саїд запропонував США свою допомогу в ліквідації наслідків урагану "Сенді", яка заподіяла багато лиха жителями Нью-Йорка і околиць.

"Якщо уряд США вирішить, ми направимо туди лікарів, гуманітарну допомогу та рятувальників, а також продовольство і медикаменти", - пояснив Саїд. Як відзначає телеканал, отримання такого дозволу видається сумнівним, оскільки глава "Джамаат ад-Даува" знаходиться в міжнародному розшуку за запитом саме американською владою, яка запропонували за його голову 10 мільйонів доларів.

За даними Вашингтона, Саїд стоїть за організацією терактів 2008 року в індійському Мумбаї, жертвами яких стали 166 осіб. Сам підозрюваний, правда, свою причетність до цих подій повністю заперечує.

Глава "Джамаат ад-Даува" також заявив, що знає про нагороду за свою голову, проте все одно вважає своїм обов'язком допомогти тим, хто опинився в біді, оскільки цього від нього вимагає віра. За його словами, іслам наказує допомагати нужденним "незалежно від їх віросповідання і переконань".

При цьому він нагадав, що "Джамаат ад-Даува" в свій час вже брала участь в гуманітарних операціях за кордоном - в Індонезії та на Шрі-Ланці. Саїд також заявив, що ні від кого не ховається, і при бажанні американські представники можуть провести з ним бесіду з приводу приписуваних йому злочинів.

Влада США поки не відреагувала на пропозицію ісламіста про допомогу. Більше того, всім американцям заборонено вступати в ділові відносини з Саїдом і його структурами.

Військове крило "Джамаат ад-Даува" називається "Лашкар-і-Тайіба" ("Армія чистих"). Ця організація офіційно відноситься до розряду терористичних, а Саїд вважається одним з її засновників.

У результаті урагану "Сенді", що обрушився на східне узбережжя США, загинули не менше 42 осіб, а загальний збиток, нанесений стихією економіці країни, оцінюється в 45 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Пакистанський бойовик запропонував допомогу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути