пʼятниця, 02 грудня 2022 10:04

Спецтема: Війна Росії проти України

"Падіння Бахмута" та чергові брехні Лаврова: РНБО спростувала нові фейки про війну в України

"Падіння Бахмута" та чергові брехні Лаврова: РНБО спростувала нові фейки про війну в України
Видання Indian punchline написало про "руйнування" оборони ЗСУ на Донбасі. У РНБО назвали це маніпуляцією. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 2 грудня у світі продовжили поширювати фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони (РНБО) в Telegram.

Приклад №1

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив:

"Заходу було важливо довести, хто в загальноєвропейському будинку, який всі колективно зобов'язалися будувати, є господарем. По суті, саме звідти бере свій початок горезвісна концепція світопорядку, заснованого на правилах".

У РНБО наголосили, що це є дезінформацією.

Приклад №2

Сербське видання "Политика" також поширило порцію дезінформації щодо війни в Україні.

"У Польщі, Румунії та Угорщині засуджують російські збройні дії в Україні лише задля прикриття власних претензій. Там з великою увагою стежать, чим закінчиться конфлікт в [Україні], щоб у зручній обстановці висунути власні "легітимні" вимоги", – написало ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випалена земля та багнюка по коліна: умови ЗСУ під Бахмутом порівняли з кадрами Першої світової

Приклад №3

Видання Indian punchline повідомило, що українська лінія оборони на Донбасі нібито руйнується. І Бахмут на Донеччині начебто під загрозою падіння.

"Падіння Бахмуту стане сигналом того, що битва на Донбасі переходить у завершальну фазу. Українська лінія оборони на Донбасі руйнується… РФ контролюватиме Донбас. Наратив про те, що Україна виграє війну і збирається захопити Крим – буде нежиттєздатним", – написали журналісти.

У РНБО наголосили, що це є маніпуляцією.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються. На цій ділянці фронту Росія втрачає приблизно 100 військових щодоби.

3 листопада представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що ситуація у районі Бахмута складна, але контрольована. Він підкреслив, що українські бійці утримують оборону і не дають окупантам просунутися.

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз на полі бою на Донеччині відбувається пекло. Там щоденно тривають жорстокі бої, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Падіння Бахмута" та чергові брехні Лаврова: РНБО спростувала нові фейки про війну в України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути