субота, 03 жовтня 2020 08:26

Падіння Ан-26: полетіли перші голови

Падіння Ан-26: полетіли перші голови
На Харківщині розбився літак Ан-26. На борту перебували 27 офіцерів і курсантів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: facebook.com/Oleksandr Makhov

Міністерство оборони відсторонило 7-х чиновників після аварії літака Ан-26 під Чугуєвом у Харківській області.

Із них п'ятеро - члени бригади, двоє - заступники керівника Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба. Про заявив віцепрем'єр-міністр, голова Державної комісії з розслідування обставин авіакатастрофи літака Ан-26 Олег Уруський в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа Ан-26: пріоритет посадки надали літаку із сином командувача Повітряних сил

"Указом міністра оборони відразу були відсторонені сім посадових осіб: двоє - заступники керівника університету і п'ятеро - члени бригади", - зазначив Уруський.

25 вересня біля міста Чугуїв, що у Харківській області, впав військовий літак Ан-26Ш. В авіатрощі загинули 26 людей. З них 25 загинули на місці і один – від опіків, несумісних із життям, у лікарні. З 27 офіцерів та курсантів, що були на облавку, вижив лише один. Слідство і розглядає чотири версії авіатрощі: технічна несправність, помилка екіпажу, помилка керівництва польотами та неналежна підготовка літака. Можливість теракту чи диверсії вважають малоймовірними, але також не відкидають. 30 вересня віцепрем'єр-міністр, голова державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Ан-26 Олег Уруський заявив, що на технічні несправності літака наклався людський фактор у різних його проявах.

Зараз ви читаєте новину «Падіння Ан-26: полетіли перші голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути