Ексклюзиви
неділя, 30 жовтня 2022 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Відповідь має бути одна ‒ на полі бою" ‒ в українському МЗС відреагували на чергові заяви Лаврова

"Відповідь має бути одна ‒ на полі бою" ‒ в українському МЗС відреагували на чергові заяви Лаврова
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про готовність обговорювати із Заходом "реалістичні пропозиції" щодо України. Фото: rbc.ru

Єдиною реалістичною пропозицією у гіпотетичних переговорах з Росією має бути негайне припинення РФ війни проти України та виведення російських військ із української території за межі кордонів станом на 1991 рік.

Так на слова російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова про готовність обговорювати із Заходом "реалістичні пропозиції" щодо України відреагували в українському МЗС. Про це у Facebook написав речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

За його словами, той, хто дійсно прагне переговорів, не знищує енергетичну систему країни, щоб її населення замерзло взимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Силою не бути милою": Лавров визнав непотрібність дипломатів РФ у країнах Заходу

"Не займається також масовими стратами цивільних людей, не обстрілює житлові квартали, не оголошує мобілізацію додаткових 300 тис. військовослужбовців, не блокує поставки зернових, не висуває ультиматумів. Заява Лаврова про готовність до переговорів є не що інше, як чергова димова завіса, аби виграти час на тлі поразок російської армії", ‒ зазначив Ніколенко.

Він наголосив, що допоки Росія продовжує скоювати злочини в Україні, відповідь має бути одна ‒ на полі бою.

"Ми вдячні міжнародним партнерам, які стоять пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за існування. Лише спільними рішучими зусиллями можливо зупинити Росію, яка становить загрозу миру та безпеці не лише Європи, але і світу", ‒ заявив речник МЗС.

Росія готова до переговорів із Заходом щодо зниження напруженості. Про це 30 жовтня заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Але, за його словами, мають бути "реалістичні пропозиції, засновані на рівноправних підходах". Цього ж дня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков також заговорив про можливість переговорів Володимира Путіна з президентом США Джо Байденом.

Президент Володимир Зеленський може єдиний вирішувати, чи потрібні переговори України та Росії щодо завершення війни, коли вони мають відбутися і на яких умовах. На цьому наголосив координатор Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі на брифінгу для преси.

Зараз ви читаєте новину «"Відповідь має бути одна ‒ на полі бою" ‒ в українському МЗС відреагували на чергові заяви Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути