Ексклюзиви
неділя, 30 жовтня 2022 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У Москві знову заговорили про переговори із Заходом ‒ висувають умови

У Москві знову заговорили про переговори із Заходом ‒ висувають умови
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заговорив про можливість переговорів Володимира Путіна із президентом США Джо Байденом. Фото: slovoidilo.ua

Росія готова до переговорів із Заходом щодо зниження напруженості. Про це 30 жовтня заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Але, за його словами, мають бути "реалістичні пропозиції, засновані на рівноправних підходах". Про це повідомляє російське агентство "РИА Новости".

Цього ж дня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков також заговорив про можливість переговорів Володимира Путіна з президентом США Джо Байденом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голодні ігри" Росії: Зеленський заявив про "купку осіб у Кремлі"

За його словами, платформою для переговорів могло б стати бажання США дослухатися до "стурбованості Росії" щодо гарантій безпеки.

"Бажання Сполучених Штатів дослухатися до наших занепокоєнь, тобто фактично бажання Сполучених Штатів повернутися до стану на грудень – січень і поставити собі питання: те, що пропонують росіяни, можливо, не все нас влаштовує, але, можливо, варто сісти за стіл переговорів? Ідеться про проєкти документів, які були передані до Брюсселя і до Вашингтона", ‒ сказав Пєсков.

Країна-агресорка Російська Федерація 29 жовтня заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту". Про це заявило міністерство оборони РФ.

Жодні переговори з Російською Федерацією не варті часу на розмову. Президент РФ Володимир Путін перетворив їжу, холод і ціни на зброю проти світу. Про це написав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «У Москві знову заговорили про переговори із Заходом ‒ висувають умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути