вівторок, 19 березня 2013 06:58

Ошукані клієнти "Альянс Україна" вимагають відправити її директора у в'язницю замість "терориста"
8

Фото: Фото: Тетяна Заровна

18 березня директор ПП "Грандфінресурс", яке по всій Україні видає позики за програмою "Альянс Україна" провела прес-конференцію в Донецьку. Ця фінансова організація обіцяє громадянам кредит без застави, без довідки про доходи і за ставкою нижче рівня інфляції. 12 березня клієнт "Альянсу" Андрій Калугін, доведений до відчаю хворобою дитини і боргами, взяв у заручниці консультанта.

На прес-конференцію Олени Чекаленко, яка керує приватним підприємством "Грандфінресурс", прийшли колишні клієнти. Всі вони заплатили різні суми за програмою "Альянс Україна", сподіваючись отримати дешевий кредит, але були обмануті.

Перед початком прес-конференції ці громадяни кричали "Свободу Калугіну!". Під час прес-конференції звинувачували Чекаленко у брехні. А після прес-конференції - вирушили в управління міліції, де написали заяви з вимогою відправити у в'язницю директора "Грандфінресурс", яку вважають організатором фінансової піраміди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людина платить не за кредит, а за порцію брехні" - координатор акції "Стоп шахрай"

- Чоловік, який був учасником нашої соціальної програми, взяв у заручниці нашу співробітницю і зажадав перерахувати на його банківську картку не належну йому суму в розмірі 50 тисяч грн. Я була учасником подій і особисто вела переговори з чоловіком, - розповіла на прес-конференції Олена Чекаленко.

Чекаленко була саме тією Оленою, яка, за словами дружини "терориста", продовжувала дурити сім'ю Калугіна навіть тоді, коли він взяв заручницю - повідомляла, що гроші перераховані.

- Шахрай запланував свій злочин в змові з дружиною, - повідомила Олена Чекаленко, підкресливши - дружина Калугіна була співучасницею.

Директор ПП подякувала працівникам міліції за відмінну роботу.

- У п'ятницю була закінчена перевірка і ніяких претензій у УМВД до нас немає, - заявила Чекаленко. - Ми продовжуємо працювати, приймаємо внески.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шкода хлопця" - обдурені клієнти "Альянс Україна" виправдовують терориста

Чекаленко пояснила, що позики розподіляються один раз на місяць за рішенням якогось комітету. Володарями кредитів стають тільки окремі щасливчики. До складу комітету, який займається розподілом залучених з вкладників коштів, входить сама Олена Чекаленко і ще хтось, кого вона назвати не побажала. При цьому директор кредитної організації відмовилася вказати прізвища або хоча б загальне число клієнтів, які отримали у "Альянсу" позику в минулому місяці. Більше шансів на отримання позики, як уточнила директор, у тих, хто приніс в "Альянс Україна" більше грошей, привернув родичів або друзів. Всім незадоволеним, хто прийшов на прес-конференцію Чекаленко порадила негайно відновити щомісячні платежі в її фірму, як того вимагає договір, який "Альянс Україна" укладає з усіма вкладниками. Відповідаючи на запитання кореспондента Gazeta.ua, директор повідомила, що "Грандфінресурс" не має ліцензії Держфінпослуг на право займатися фінансовою діяльністю.

- Ми нею не займаємося, ми посередництвом займаємося, працюємо по приципах каси взаємодопомоги, а такий вид послуги не ліцензується, - заявила Чекаленко.

Лише 18 березня більше 10 постраждалих разом з головою громадської організації "Спілка ошуканих вкладників" Дмитром Верзілова подали в міліцію Донецька заяви про шахрайство і незаконному занятті фінансовою діяльністю ПП "Грандфінресурс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Если мужа посадят - это смерть для всех нас троих"

- Перевірка організації "Альянс Україна" не припинена, вона продовжується. І вже не за частиною 1., А за ч. 3 ст. 190 КК - Шахрайство у великих розмірах. А говорити, що в міліції немає до них претензій - це всього лише їх тактика захисту, - повідомив Gazeta.ua в. о. начальника обласної міліції Роман Романов.

- У договорах "Альянс Україна" позика представлена ??у вигляді призу і жертва піраміди отримує за договором не позичку, а тільки право брати участь у розіграші позичок, - коментує сумчанин Андрій Гмиря з правозахисної організації "Наше право", який представляє інтереси потерпілих клієнтів ПП "Грандфінресурс" в місті Суми. - Внески клієнт цієї піраміди платить кожен місяць, а про обов'язок надати йому позику в договорі ні слова. Але клієнти не можуть про це дізнатися своєчасно, так як їм не дають прочитати договори, поки не внесуть перший внесок. Так трапилось і з Андрієм Калугіним - з нього взяли 3.5 тисячі гривень за право укласти договір, а він сподівався через 3 дні отримати позику. Ми намагалися через суд витребувати з ПП "Грандфінресурс" інформацію про ці розіграші і не отримали. Думаю, якби позики комусь виплачувалися в дійсності, цю інформацію не стали б приховувати. У нашій області число людей, обдурених Чекаленко - близько 10 тисяч. Ми допомогли десяткам людей виграти суди. А пані Чекаленко в Сумах розшукують у зв'язку з кримінальним процесом за моєю заявою. Я отримував від неї погрози:

"У лісі закопаємо, спалимо офіс, зустрінемо в темному місці, прололомимо голову".

У міліції скаржаться:

"Не можемо її опитати, оскільки за юридичною адресою київського офісу директор не знаходиться, місцерозташування невідомо".

Нагадаємо, 12 березня тесля з Макіївки Андрій Калугін прийшов в офіс "Альянс Україна" і зажадав повернути йому його внесок - 3,5 тисячі гривень або виплатити обіцяний кредит у розмірі 50 тис. гривень. Таку позику чоловікові обіцяли видати через 3 дні після першого внеску. Не отримавши бажаного, макіївчанин приставив ножа в особі робітниці офісу. Вириваючись, дівчина поранила собі щоки і руку. Травмувався і сам терорист. Зараз він знаходиться в слідчому ізоляторі.

/media/video/487934/1_487934.mp4

Зараз ви читаєте новину «Ошукані клієнти "Альянс Україна" вимагають відправити її директора у в'язницю замість "терориста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути