неділя, 15 грудня 2013 12:32

Опозиція вимагає у Януковича негайно заарештувати Клюєва і захистити Попова

Опозиція вимагає у Януковича негайно заарештувати Клюєва і захистити Попова
Фото: dt.ua

Президент повинен негайно прийняти рішення про відсторонення секретаря РНБО Андрія Клюєва з посади, допитати його, затримати і заарештувати через суд, оскільки саме Клюєв віддавав накази розігнати Майдан і застосовувати силу проти мирних активістів.

Про це заявив народний депутат з фракції "УДАР" Віктор Чумак і народний депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко на брифінгу в Штабі національного опору, повідомляє прес-служба УДАРу.

Чумак зазначив, що існує загроза фальсифікацій і знищення протоколів допитів Олександра Попова, Володимира Сівковича та Валерія Коряка. Саме тому копії документів, які вдалося отримати народним депутатам з власних джерел, були поширені в ЗМІ . "Ми вважаємо, що сьогодні особам, притягнутим до відповідальності, а саме генералу Коряку, його заступнику та голові КМДА Попову загрожує велика небезпека. Ми пам'ятаємо випадок з міністром Кравченком (екс-міністр МВС, генерал Юрій Кравченко, - ред.). Тому вимагаємо від Генеральної прокуратури, від МВС, СБУ забезпечити цілодобову охорону цих людей", - зазначив Чумак.

Депутати підкреслили, що у протоколах йдеться, що керував особами, які зараз дають свідчення, секретар РНБО Андрій Клюєв. "Це саме той чоловік, який планував і реалізовував через спецпідрозділи МВС знищення Майдану зі звірячим побиттям студентів, і подальші атаки на Майдан. Самі представники влади у своїх свідченнях в прокуратурі, в тому числі Попов і Коряк, вказують безпосередньо на роль Клюєва. У нас є отримані з достовірних джерел чотири протоколи допитів прокуратури: самого Сівковича, генерала Коряка, Попова і перехресний допит усіх трьох. Чому зараз вкрай важливо заарештувати Клюєва? Тому що ця людина керує апаратом РНБО, тобто він уповноважений президентом для координації дій всіх силових структур. І якщо його не усунути, він буде впливати на людей, які будуть давати свідчення", - розповів Гриценко.

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює в перевищенні влади під час розгону Євромайдану 30 листопада заступника секретаря РНБО Сівковича, голову КМДА Попова, колишнього начальника київської міліції Коряка та його заступника з питань громадської безпеки Петра Федчука.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає у Януковича негайно заарештувати Клюєва і захистити Попова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути