неділя, 15 грудня 2013 04:29

Оприлюднено протоколи допитів Попова, Сівковича та Коряка
11

У ЗМІ потрапили протоколи допиту Попова, Сівковича та Коряка - головних винуватців, за версією Пшонки, кривавого розгону Євромайдану. Однак, згідно з даними допиту, всі питання ведуть до Клюєва.

Після гучних заяв, які були зроблені учора генпрокурором Віктором Пшонкою про осіб, ймовірно причетних до розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада, в самому відомстві, схоже, побоюються, що ця інформація кудись зникне. Або може бути видозмінена до невпізнання зацікавленим колом осіб.

Інакше як пояснити той факт, що протоколи допитів голови Київської держадміністрації Олександра Попова, заступника секретаря РНБОУ Володимира Сівковича, а також начальника київської міліції Володимира Коряка викладені на форумах деяких видань і на файлообмінники, пише Главком.

Проаналізувавши їхній зміст, можна з упевненістю зробити певні висновки.

По-перше, Попов стверджує, що команду слідувати вказівкам Сівковича він отримав безпосередньо від секретаря СНБОУ Андрія Клюєва.

По-друге, міністр МВС Віталій Захарченко був проінформований про розгін Майдану лише о 7 годині ранку начальником київської міліції Володимиром Коряком.

При цьому, по-третє, глава МВС Захарченко безпосередньо не керував операцією "зачистки" Майдану, але раніше дав розпорядження Володимиру Коряку підкорятися вказівкам Володимира Сівковича. Це може наштовхувати на думку про узгоджені дії секретаря РНБОУ і глави МВС.

По-четверте, всі дійові особи (Попов, Сівкович, Коряк) знаходилися в один час в одному місці — у кабінеті начальника київської міліції Володимира Коряка, звідки спостерігали за процесом "зачистки" Майдану. Чому Сівкович наполягав на тому, щоб Олександр Попов був присутній в цей час в кабінеті, невідомо. При цьому Володимир Коряк стверджує, що попереджав Володимира Сівковича про наявність на Майдані достатньої кількості людей.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднено протоколи допитів Попова, Сівковича та Коряка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути