неділя, 22 січня 2023 09:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупатни атакують Бахмут, ЗСУ "шматують" ворога: свіжі карти боїв

Американський Інститут вивчення війни (ISW) оприлюднив свіжу карту боїв на фронті. Згідно з нею, українські військові просуваються до Сватового та Кремінної Луганської області.

У той же час, в ISW не підтверджують інформацію окупантів про нібито незначний наступ у Запорізькій області.

Автор: understandingwar.org
  ISW показали свіжі карти боїв
ISW показали свіжі карти боїв

Луганський напрямок: ЗСУ вдарили по командному пункту під Сватовим

Окупанти продовжили обмежені атаки, щоб відновити втрачені позиції на лінії Сватове-Кременна. Український Генштаб повідомив, що його війська відбили атаку російських у районі Новоселівського (15 км на північний захід від Сватового).

Російський військовослужбовець, дислокований під Сватовим, повідомив про удар української артилерії по командному пунктові у цьому районі 20 січня. Окупанти стягують до району Кремінної резерви, щоб компенсувати великі втрати.

Також Генштаб ЗСУ повідомив про атаки російських військ біля Площанки (15 км на північний захід від Кремінної) та Краснопопівки (5 км на північ від Кремінної). На кадрах з геолокацією видно бойові дії російських військ у районі Білогорівки (10 км на південь від Кремінної). Стверджується, що бої ведуться на обох берегах річки Сіверський Донець.

Автор: understandingwar.org
  ISW показали свіжі карти боїв. Луганський напрямок
ISW показали свіжі карти боїв. Луганський напрямок

Донецький напрямок: окупанти продовжують спроби увійти до Бахмута

Війська РФ продовжували наземні атаки навколо Бахмута. ЗСУ відбили російський штурм самого Бахмута; поблизу Білогорівки (20 км на північний схід від Бахмута), Роздолівки (17 км на північний схід), Ясюківки (15 км на північ), Червоної Гори (5 км на північ) та Ягідного (4 км на північ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "200-х" окупантів стало значно більше: Генштаб оновив дані про втрати росіян

У МО Росії стверджують, що взяли під свій контроль населений пункт Дворіччя, а російські блогери стверджували, що бійці ПВК "Вагнера" захопили Краснопоповку (12 км на північний схід від Бахмута). На кадрах з геолокацією видно, що російські війська поступово просуваються у південній частині Кліщіївки (за 8 км на південний захід від Бахмута). Російський блогер також повідомив, що окупанти намагаються просунутися з Дилевки до Білої Гори (приблизно за 20 км на південний захід від Бахмута). Імовірно хочуть перерізати трасу Т0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут.

Автор: understandingwar.org
  ISW показали свіжі карти боїв. Донецький напрямок
ISW показали свіжі карти боїв. Донецький напрямок

Південний напрямок: просування військ РФ у Запорізькій області перебільшили

Заяви окупантів про захоплення великої території Запорізької області, ймовірно, є частиною російської пропаганди. У районі Оріхова 21 січня спостерігалася спокійна ситуація. Новоандріївка, Новоданилівка, Мала Токмачка та Білогір'я залишаються спірними та не контролюються Росією.

Також 21 січня російські війська обстріляли райони Малих Щербаків, Щербаків, Новоандріївки, Новоданилівки, Малої Токмачки та Білогір'я.

Окупанти повідомляють, що російські танки ведуть вогонь районами у дельті Дніпра. ЗСУ продовжували завдавати ударів по російським військам на лівобережжі Херсонської області.

Автор: understandingwar.org
  ISW показали свіжі карти боїв. Південний напрямок
ISW показали свіжі карти боїв. Південний напрямок
Російські окупанти продовжують атакувати українські населені пункти. Протягом минулої доби завдали один ракетний та 27 авіаційних ударів. Також 55 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ударів з використанням ракет наземного та повітряного базування і "дронів-камікадзе" залишається по всій Україні.
Зараз ви читаєте новину «Окупатни атакують Бахмут, ЗСУ "шматують" ворога: свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути