Ексклюзиви
субота, 26 березня 2022 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вже зруйнували близько 4500 будинків і майже 400 навчальних закладів

Окупанти вже зруйнували близько 4500 будинків і майже 400 навчальних закладів
Війська РФ зруйнували близько 4500 будинків і майже 400 навчальних закладів в Україні. Фото: realist.online

Від початку війни Росії проти України окупани знищили близько 4500 житлових будинків, приблизно 100 заводів, близько 400 навчальних закладів і 150 закладів охорони здоров'я.

Остаточний підрахунок інфраструктурного збитку можна буде зробити після припинення військових дій і розмінування територій. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов на брифінгу в медіацентрі "Україна".

"Всі ці показники кожного дня, або й кожної години зростають. У Харкові більш ніж тисяча житлових будинків зруйнована. У Маріуполі близько двох тисяч об'єктів житлового фонду зруйновані. Переважно це багатоквартирні будинки. На сьогоднішній день мова йде про десятки млрд доларів збитків", - зазначив.

Чернишов додав, що ворог активно намагається знищити об'єкти інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала зброю, яка проб'є броню будь-якого танка РФ

"Ми бачили руйнування критичної інфраструктури. Це і аеропорти, мова йде не тільки про військові, а й цивільні аеропорти. Це об'єкти енергетичної інфраструктури - сім ТЕС/ГЕС, які нажаль, зруйновані. Крім цього дороги, мости, переходи. Сьогодні ворогом здійснюються спроби знищити українську матеріально-технічну інфраструктуру. В першу чергу - страджають люди", - наголосив.

Міністр додав, що окремі підприємства продовжують працювати у складних умовах.

"Міста продовжують працювати в найскладніших умовах, підприємства комунальної галузі підтримують функціонування цього напряму. Продовжують прибирати вулиці, забезпечують водопостачання і водовідведення, опалення житлових і нежитлових будинків", - каже.

Уряд працює над планом відбудови України.

"Ми вже спростили процедури імпорту будівельної продукції, необхідної для відновлення зруйнованої інфраструктури. Фактично робимо іншу дерегуляцію в цьому напрямку, але для того, щоб починати фізичні роботи з точки зору відновлення, нам потрібно насамперед розмінування територій, очищення об'єктів, які зазнали руйнувань", – сказав Чернишов.

З 24 лютого постраждали вже щонайменше 59 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у восьми областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській та Чернігівській.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вже зруйнували близько 4500 будинків і майже 400 навчальних закладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути