субота, 26 березня 2022 07:55

Назвали кількість церков, які зруйнували рашисти
5

23 березня внаслідок військових дій у місті Рубіжне від обстрілів постраждав прихід на честь блаженної Матрони Московської – пристосоване приміщення для богослужінь та новозбудований храм.
Фото: Фото: mkip.gov.ua
1 березня у Харкові російська ракета влучила в будівлю курії Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.
6 березня 2022 року під артилерійським обстрілом опинився Свято-Успенський монастир у селі Нікольське у Волноваському районі, Донецької області. Повідомлено про пошкодження даху та приміщення пекарні.
6 березня під Ірпенем (Київська область) обстріляли Храм Великомученика Георгія Побідоносця.
7 березня через бойові дії знищено 160-річний дерев’яний храм на честь Пресвятої Богородиці у селі В’язівка Житомирської області.

З 24 лютого постраждали вже щонайменше 59 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у восьми областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській та Чернігівській.

Про це повідомляють у Державній службі України з етнополітики та свободи совісті.

"Агресивна атака російських військ руйнує православні храми та інші святині релігійних спільнот України, - йдеться у повідомленні. - Переважна більшість із них ‒ православні храми. Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'яни не хотіли бути "під росією" - мер Терехов

21 березня атакою окупантів пошкоджено Храм Святителя Миколи Чудотворця в Авдіївці.

"23 березня внаслідок військових дій у місті Рубіжне від обстрілів постраждав прихід на честь блаженної Матрони Московської – пристосоване приміщення для богослужінь та новозбудований храм, - кажуть у Державній службі України з етнополітики та свободи совісті. – 24 березня внаслідок обстрілу в місті Сєвєродонецьку постраждав храм на честь ікони Божої Матері "Усіх скорботних Радість", розташований на території лікарняного містечка. Постраждала вівтарна частина храму, вибите одне з вікон у вівтарній апсиді та обвалилась частина стелі".

Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Польщу, щоб підтримати біженців із України.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість церков, які зруйнували рашисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути