четвер, 06 квітня 2023 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти інтенсивніше обстрілюють позиції прикордонників – ДПСУ

Окупанти інтенсивніше обстрілюють позиції прикордонників – ДПСУ
Прикордонники за місяць витримали понад 1,8 тис. ворожих обстрілів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив про збільшення інтенсивності обстрілів позицій українських захисників з боку російських окупантів

Упродовж березня 2023 року прикордонники витримали понад 1,8 тис. ворожих обстрілів, сказав Демченко в коментарі "Укрінформу".

"Їх інтенсивність у порівнянні з попереднім місяцем збільшилася на 11 відсотків. Спільно з іншими підрозділами прикордонники протягом березня брали участь у більш ніж 900 бойових зіткненнях з агресором. Також у ході спільних дій знищено значну кількість живої сили противника та ворожої техніки", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половину військових РФ з Білорусі перекинуть в Україну: відомий напрямок

Речник зазначив, що українські воїни постійно відбивають ворожі атаки на Авдіївському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Водночас в районі Бахмута окупанти продовжують концентрувати найбільші наступальні спроможності, попри великі втрати.

За словами Демченка, російські загарбники намагаються використовувати тактику виснаження та тотального руйнування.

На ранок 6 квітня противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби там відбили понад 60 ворожих атак, повідомив український Генштаб.

Минулої доби Росія завдала по Україні трьох ракетних та 29 авіаційних ударів. Ворог також здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Високою залишається ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних атак по всій території країни, попередили в Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти інтенсивніше обстрілюють позиції прикордонників – ДПСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути