четвер, 06 квітня 2023 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут тривають: останні новини з фронту від ЗСУ

Бої за Бахмут тривають: останні новини з фронту від ЗСУ
Наші захисники знищили російський вертоліт Ка-52 та два безпілотники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 407-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом минулої доби там відбито понад 60 атак противника, повідомив уранці 6 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка. На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати. Також, протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Богданівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони відбили близько 20 атак противника на зазначеній ділянці фронту", – йдеться у повідомленні.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Авдіївки та Мар'їнки Донецької області, але успіху не мав. Лише біля Мар'їнки здійснив понад 25 безуспішних атак. На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Для коригування вогню артилерії активно застосовував дрони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут і контрудар ЗСУ під Авдіївкою: показали свіжі карти боїв

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. РФ і надалі використовує повітряний простір та територію Республіки Білорусь, її військову інфраструктуру.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Невського та Серебрянського лісництва.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник нарощує у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

"Наші захисники знищили російський вертоліт Ка-52 та два безпілотники типів "Орлан" і Supercam. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, три склади боєприпасів, три позиції засобів протиповітряної оборони та чотири станції радіоелектронної боротьби противника", – звітує Генштаб.

Ситуація в українському місті Бахмут є однією з найскладніших на лінії фронту. Її контролює командувач Сухопутних військ генерал-полковника Олександр Сирський. Саме у Бахмуті використовується найбільша кількість різноманітного озброєння.

Однак ситуація у місті все ще залишається складною, сказав президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з польським лідером Анджеєм Дудою у Варшаві, передає Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут тривають: останні новини з фронту від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути