пʼятниця, 17 червня 2022 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти хочуть атакувати Херсонщину під фальшивим прапором - ISW

Окупанти хочуть атакувати Херсонщину під фальшивим прапором - ISW
Росіяни можуть здійснювати атаки під чужим прапором біля Херсона. Фото: "Суспільне"

Щоб завадити підтримці населення українських контрнаступальних операцій, росіяни можуть влаштовувати біля Херсона атаки під фальшивим прапором.

У відповідь на контратаки українців окупанти зміцнюють резервні позиції у Херсонській та Миколаївській областях, пише американський Інститут дослідження війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні терористи замінували Молодіжний пляж

"Росіяни покращили оборонні позиції в районі Безводного та Іщенки, на південний схід від Давидового Броду. Російські сили також демонтують бетонні іригаційні споруди на Херсонщині, щоб приховати важку артилерію від українських ударів", - ідеться у звіті аналітиків.

Російські війська обстрілювали українські позиції на кордонах Херсонської - Миколаївської та Херсонської - Дніпропетровської області, ймовірно, у спробі завадити українському просуванню.

Так звана "адміністрація" тимчасово захопленої РФ Херсонщини готується вивозити крадені українські товари через порт Херсону. Окупанти вже повідомили про відновлення роботи морського торговельного порту та перевалки вантажів.

Напередодні стало відомо, що Збройні сили України максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. Коли ЗСУ підійдуть близько до міста, населення не боятиметься чинити опір окупантам.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть атакувати Херсонщину під фальшивим прапором - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути