субота, 13 серпня 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти більше не можуть переправляти техніку біля Каховської ГЕС – ISW

Окупанти більше не можуть переправляти техніку біля Каховської ГЕС – ISW
Українські війська зруйнували останній міст біля Каховської ГЕС, яким активно користувались російські загарбники. Фото ua.igotoworld.com

Біля Каховської ГЕС на Херсонщині у росіян не залишилося переправ, щоб перекидати військову техніку.

Українські війська там зруйнували останній міст, яким до цього активно користувалися російські загарбники, констатують в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Експерти, зокрема, посилаються на слова радника Херсонської ОВА Сергія Хланя про те, що 12 серпня внаслідок удару українських військ міст біля Каховської ГЕС став непридатним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст в Новій Каховці непридатний для користування – ОК "Південь"

"Українські війська продовжили обстріли російських пунктів матеріально-технічного забезпечення та складів боєприпасів у Херсонській області. Українські війська завдали удару по російському складу боєприпасів у Веселому та Бериславському районі Херсонської області", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, українська авіація вдарила по російському опорному пункту поблизу Андріївки та зосередженню російської живої сили й техніки поблизу Брускінського.

Два головні мости через Дніпро на Херсонщині нині, ймовірно, окупанти не можуть використовувати для значного військового постачання, – констатують у міноборони Великої Британії.

У окупантів почалась паніка після ударів Збройних сил України по Антонівському та Каховському мостах. Антонівський міст з обох боків оточили, місцевих жителів не пускали. Російські військові почали масово вивозити свої родини.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти більше не можуть переправляти техніку біля Каховської ГЕС – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути