субота, 13 серпня 2022 02:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Міст в Новій Каховці непридатний для користування – ОК "Південь"

Міст в Новій Каховці непридатний для користування – ОК "Південь"
ЗСУ знищили міст в Новій Каховці. Фото: Mind

Автомобільний міст дамби Нової Каховки виключений з використання за призначенням.

Українською авіацією нанесено п'ять ударів по опорних пунктах та скупченню озброєння та техніки в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах, повідомляє Оперативне командування "Південь" в Facebook.

Підтверджені втрати складають 46 окупантів і 15 одиниць броньованої, інженерної та автомобільної техніки. Остаточні втрати - дорозвідуються.

"Ворог тричі протягом дня намагався вести штурмові дії за підтримки танкового вогню в напрямку Андріївки, Широкого та Олександрівки. Успіху не мав. З втратами ретирувався". – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "акуратно" зробили непроїзним міст біля Каховської ГЕС

Штурмова авіація та гелікоптерні пари сім разів атакували наші позиції вздовж лінії зіткнення та звільнені населені пункти.

Росіяни з літака Су-35, з напрямку Чорного моря, атакували ракетою Х-59 західну частину Миколаївської області. Втрат та руйнувань нема.

На бойовому чергуванні залишаються два носії крилатих ракет типу "Калібр" та один великий десантний корабель. Всього 11 кораблів та катерів курсують вздовж узбережжя Крима до Новоросійська.

Цілих мостових переправ, якими окупанти могли б перекидати техніку, не залишилося, повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

Окупанти не почуваються в безпеці на окупованій території. Вони чекають на контрнаступ ЗСУ та намагаються до нього підготуватися. Зокрема, встановлюють на вулицях дерев'яні протитанкові їжаки.

Зараз ви читаєте новину «Міст в Новій Каховці непридатний для користування – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути