субота, 13 серпня 2022 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У британській розвідці оцінили стан мостів через Дніпро на Херсонщині

У британській розвідці оцінили стан мостів через Дніпро на Херсонщині
Високоточними ударами по мостах на Херсонщині ЗСУ відрізають окупантів від постачання. Фото: slovoidilo.ua

Два головні мости через Дніпро на Херсонщині нині, ймовірно, окупанти не можуть використовувати для значного військового постачання.

Переважно ці переправи до високоточних ударів українських військ забезпечували доступ окупантів до захоплених територій на західному березі Дніпра, зазначають у міноборони Великої Британії.

"10 серпня українські високоточні удари, ймовірно, зробили переправу через Дніпро в Новій Каховці непридатною для проїзду важкої військової техніки. Останніми днями Росії вдалося провести лише поверхневий ремонт пошкодженого Антонівського автодорожнього мосту, який, ймовірно, залишається структурно підірваним", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські захисники розповіли про Антонівський міст і вогневий контроль

Минулого тижня також було додатково пошкоджено магістральний залізничний міст під Херсоном.

Із кінця липня 2022 року Росія використовує понтонну переправу біля залізничного мосту як основний шлях постачання військових.

"Навіть якщо Росії вдасться суттєво відремонтувати мости, вони залишаться ключовою вразливістю. Наземне постачання для кількох тисяч російських військ на західному березі майже напевно залежить лише від двох понтонних пунктів переправи", – зазначають у британському міноборони.

З огляду на обмежені шляхи постачань, саме розмір будь-яких запасів у росіян британці вважають ключовим фактором їхньої витривалості на західному березі Дніпра.

У окупантів почалась паніка після ударів Збройних сил України по Антонівському та Каховському мостах. Антонівський міст з обох боків оточили, місцевих жителів не пускали. Російські військові почали масово вивозити свої родини.

Міст в Новій Каховці непридатний для користування, – констатують в ОК "Південь".

Цілих мостових переправ, якими окупанти могли б перекидати техніку, не залишилося, повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

Зараз ви читаєте новину «У британській розвідці оцінили стан мостів через Дніпро на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути