Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2011 10:50

Тайфун "Роке" завдав шкоди близько 200 японцям

Тайфун "Роке" завдав шкоди близько 200 японцям

Кількість загиблих від тайфуну "Роке", який пройшов практично всією територією Японії, збільшилася до 11 осіб, понад 170 отримали поранення, передають японські служби порятунку.

За дві доби, поки тайфун вирував над японським архіпелагом, попередження про евакуацію було оголошено для 1,2 мільйона людей. Було зупинено рух швидкісних електропоїздів, метро, автомагістралей, скасовано понад 600 авіарейсів.

Тайфун "Роке" відрізнявся сильним вітром і проливними зливами. Метеорологічне управління звернулося до населення з закликом не виходити на вулицю і утриматися від робіт під відкритим небом через шквалистий вітер, попередивши, що швидкості в 20-25 метрів в секунду достатньо, щоб збити з ніг дорослу людину.

У префектурі Сідзуока були зафіксовані пориви в 45 метрів в секунду, на околиці Токіо - в 42, в Тибі і Йокогамі недалеко від Токіо - 35 метрів в секунду.

Не меншими лихами обернулися зливові дощі. У префектурі Яманасі за годину випало близько 100 міліметрів опадів, у Судзуоці - 90, в Фукусімі - 53,3 міліметра. У вівторок деякі райони міста Нагоя виявилися затоплені водою, людей доводилося евакуювати на надувних човнах.

Схожа ситуація склалася і в префектурі Міяги в середу. Там, де розташоване тимчасове житло для постраждалих від березневого цунамі в місті Онагава, близько 400 осіб довгий час не могли евакуюватися через те, що рівень води піднявся вище пояса. Рятувальні роботи проводяться на човнах. За даними телекомпанії NHK, всього виявилися затопленими 1984 будинки.

Тайфун "Роке", в даний час проходить на схід від узбережжя північного острова Хоккайдо, рухається на північний схід зі швидкістю 65 кілометрів на годину.

Зараз ви читаєте новину «Тайфун "Роке" завдав шкоди близько 200 японцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути