Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2024 09:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти влучили у п'ятиповерхівку в Кривому Розі
Оновлено
11

Унаслідок російського удару дронами по місту Кривий Ріг вранці 10 жовтня пошкоджена житлова п'ятиповерхівка.

Є влучання у дах п'ятиповерхiвки, руйнування сходів, заявив у четвер голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

"Вранці російська армія атакувала Кривий Ріг БпЛА. Пошкоджена п'ятиповерхівка. Інформацію уточнюємо. Триває рятувальна операція, рятувальники проводять поквартирний обхід. Наразі втрат немає, але рятувальна операція не закінчена", - написав він.

У криворізькому будинку понівечений дах. В одному з під'їздів зруйнована сходова клітина. З пошкодженої частини дому врятували шестеро людей. Також у місті побита газова труба. Виникла пожежа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян в Україні перевалили за 665 тис.

"Вибито вікна як мінімум у 10 багатоквартирних будинках. Штаб допомоги людям розгортається у СШ №90, вул. Романа Рибалки 1а. Там будуть усі необхідні будматеріали, прийом заяв на матеріальну допомогу від міста та допомогу комунальними бригадами. В іншому місці внаслідок влучення зруйновано об'єкт комунальної інфраструктури та будинок приватного сектору. У третьому місці влучання перебито газопровід, комунальники вже працюють", - зазначив очільник Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Російські війська вранці 10 жовтня також вдарили по території агрофірми у Синельниківському районі Дніпропетровської області, внаслідок чого одна людина дістала поранення, згорів дерев'яний, пошкоджена техніка та авто.

"Вранці ворог атакував Синельниківщину. Поцілив по території агрофірми. Сталася пожежа - вогонь знищив дерев'яний склад. Пошкоджені також вантажні автівки та легковик, господарська техніка", - додав Лисак у Telegram.

Внаслідок російського удару 45-річний чоловік дістав поранення, його доставили до лікарні. Напередодні ввечері загарбники гатили по Нікопольщині - обстрілювали райцентр, Марганецьку і Покровську громади з важкої артилерію та РСЗВ "Град". Внаслідок ударів пошкоджені три приватні будинки, газогін і лінія електропередач.

ОНОВЛЕНО

Надзвичайники врятували сімох людей в Кривому Розі, ще 26 осіб вивели у безпечне місце. Попередньо, постраждала одна людина. На місці працюють психологи ДСНС, надають необхідну допомогу людям.

На ранок 10 жовтня у Чорному морі зафіксовано два ворожі кораблі. Вони є носіями крилатих ракет загальним залпом до восьми "Калібрів".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти влучили у п'ятиповерхівку в Кривому Розі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути