понеділок, 05 червня 2023 15:06

Охоронцю поліклініки висунули ще одну підозру

Охоронцю поліклініки висунули ще одну підозру
Вадим Мошкін фігурує у провадженні про пропаганду комуністичного режиму. Фото: graty.me

Охоронець поліклініки у Деснянському районі Вадим Мошкін, який перебуває під вартою, є фігурантом ще одного кримінального провадження.

Ідеться про пропаганду комуністичного режиму. Про це повідомила речниця міської прокуратури Надія Максимець, пишуть УНН.

Підозра у провадженні вже підписана.

"У ці хвилини триває процес вручення підозр фігурантам", – сказала Надія Максимець.

Окрім охоронця у справі також фігурує його дружина та ще низка осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірка бомбосховищ у Києві: Кличко заговорив про "саботаж і політичні мотиви"

Охоронця і його дружину підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого кримінальною статтею – виготовлення, поширення комуністичної символіки за попередньою змовою групою осіб.

У лютому до Деснянської окружної прокуратури з СБУ надійшли матеріали щодо діяльності в районі групи осіб, які під час збройної агресії Російської Федерації проти України намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні.

Слідчі встановили, що особи відносили себе до організації "Всесоюзне об'єднання виборців народів СРСР". Підтримували "приєднання" України до РФ і "відновлення УРСР та СРСР", сказали у прокуратурі.

Зловмисники розсилали на адреси державних органів і комунальних підприємств листи з використанням комуністичної символіки.

Таке листування тривало і після початку повномаштабного вторгнення РФ в Україну у 2022-23 роках.

Координатором організацій є дружина підозрюваного охоронця, сказала Максимець. Серед прізвищ підписантів, що розповсюджували комуністичну символіку, у заявах було і прізвище охоронця.

Також опитані свідки сказали про проросійські погляди охоронця, що він виправдовував агресію РФ проти України і називав це "звільненням".

Слідчі дії, зокрема обшуки у фігурантів, планувалися на початок червня. Однак, трагедія 1 червня змусила прискорити ці процеси, повідомила речниця прокуратури.

3 червня Голосіївський районний суд обрав запобіжні заходи для чотирьох затриманих у справі щодо загибелі людей під зачиненим бомбосховищем. Суд відправив Мошкіна у слідчий ізолятор на два місяці.

1 червня вночі росіяни атакували ракетами Київ. Ворог випустив 10 балістичних і крилатих ракет типу "Іскандер" з Брянської області. Повітряні сили ЗСУ знищили усі ракети. У Деснянському районі уламки збитих ворожих цілей пошкодили поліклініку і житловий будинок.

Загинули дві жінки і дев'ятирічна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище.

Зараз ви читаєте новину «Охоронцю поліклініки висунули ще одну підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути