пʼятниця, 18 листопада 2011 12:33

Величезний плавучий кран упав на міст у Києві
10

Фото: Фото надане користувачем соціальної мережі «Українці онлайн» Keyman.
Ось так виглядав кран до аварії

18 листопада, у п'ятницю, в центрі Києва, на будівництві Подільсько-Воскресенського мосту впав найпотужніший в Східній Європі плавучий кран LK-600 "Захарій", зачепивши Гаванський міст.

"В 11:00 я стояв у пробці на Гаванському мосту. Раптом я почув гуркіт, схожий на постріл з гармати, і сильно завібрував міст. Я обернувся і побачив стовп води, висотою близько 20 метрів, і кран, що лежв на відстані 30 метрів від мого автомобіля", - розповів очевидець порталу Online.ua.

Начальник прес-служби МНС у Києві Андрій Онищенко підтвердив достовірність інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На будинок упала стріла будівельного крана

"Зараз відбувається евакуація людей, які перебували в цьому крані. Попередньо постраждалих немає. На місці події знаходяться бригади МНС Києва, а також представники правоохоронних органів", - зазначив Онищенко у коментарі Gazeta.ua.

Плавучий кран LK-600 "Захарій" (колишня назва - "Захар") був побудований на київському заводі "Ленінська кузня" перш за все для побудови великих секцій Подільського мостового переходу. Будівництво крана було завершено ще в 2009 р. У серпні 2010-го кран перший раз вийшов з Гавані. Правда, не на будівництво моста, а на демонтаж іншого плавучого крана "Сарни".

Технічні характеристики крана: довжина (зі стрілою в транспортному положенні) - 148 м; вантажопідйомність максимальна - 680 т (2х340 т); час опускання (підйому) стріли у транспортне положення - 2 год, максимальна висота підйому крюка над водою - 75 м.

Зараз ви читаєте новину «Величезний плавучий кран упав на міст у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути