субота, 22 грудня 2012 18:30

Офіційну причину пожежі в елітному будинку в центрі Києва досі не встановлено

Офіційну причину пожежі  в елітному будинку в центрі Києва досі не встановлено
Фото: Євгена Колесника

Місяць тому в шестиповерхівці на столичній вулиці Івана Мазепи, 3 біля метро "Арсенальна" сталася пожежа. Найбільше від неї постраждали 8 квартир на шостому поверсі над першим та другим під'їздами. Загалом вогнем зачепило квартири в трьох під'їздах по п'ять поверхів у кожному. Зараз їх активно відбудовують. Вже підключили плити до газу в квартирах першого і другого під'їздів, поставили опори під дах. Перші чотири забезпечили тимчасовим електропостачанням. Але досі пожежники не назвали офіційну причину пожежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після пожежі в елітному будинку в центрі Києва квартири в ньому подешевшали у 10 разів

"Мені здається, цього не хочуть робити спеціально. Певно, є провина балансоутримувача, тобто того, хто займається утриманням будинку. Бо якби це була вина когось із простих людей — відразу сказали б. Як он в Харкові: будинок вибухнув через газовий балон в квартирі. А тут очевидно є халатність Липківського житлосервісу, а його просто покривають. Ми ще 28 листопада звернулися в міліцію із запитом, але відповіді до цих пір немає. Хоча вони зобов'язані протягом п'яти днів відповідати. Позавчора ледве додзвонився слідчому. Той пообіцяв, що відправить лист, але досі від нього нічого не дійшло", - зауважує один із мешканців будинку Олександр Вертебний.

Компенсацій постраждалим сім'ям теж не виплатили.

"Нічого не дали і навіть нічого не обіцяли дати. Видали лише матеріальну допомогу в розмірі 10 тисяч гривень. Але це в рамках програми "Турбота" для сімей, які перебувають в скрутному стані", - зазначив чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Офіційну причину пожежі в елітному будинку в центрі Києва досі не встановлено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути