середа, 05 грудня 2012 16:53

Після пожежі в елітному будинку в центрі Києва квартири в ньому подешевшали у 10 разів
5

Кілька тижнів назад горів будинок у центрі  Києва
Фото: Фото Євгена Колесника
2-кімнатна квартира Олександра Вертебного на 5 поверсі згоріла повністю
Після гасіння пожежі в квартирі Алли Григорівни води було по коліна
Посеред вітальні стоїть теплова пушка

В будинок по вул Івана Мазепи, 3, в якому вночі 21 листопада сталася пожежа, повертаються мешканці.

"Перший тиждень ми у дочки жили. Та незручно було. Треба сюди вранці приїхати, двері відчинити, щоб все просихало. А ввечері позакривати все треба. Чоловік в мене так замотався, що за цей час схуд на 5 кілограмів. Чотири дні тому ми повернулися в свою трикімнатну квартиру", - розповіла мешканка будинку Алла Висоцька.

Постраждалих від пожежі збирались поселити у санаторії для нервовохворих.

"Світла в квартирі немає, то чоловік протягнув дріт і повкручував лампочки. Гріємося від теплової пушки. Нею ж і просушуємо всі речі. Інші мешканці теж так роблять. Спочатку всіх планували поселити в готелі "Салют", та там виставили величезний рахунок. В районній адміністрації його оплатити не могли. Запропонували постраждалим від пожежі пожити в санаторії для нервовохворих в Пущі-Водиці. А там на коридор один душ і туалет. Кажуть, там лише одна родина залишилася. Близько 10 родин вже повернулися в свої помешкання, інші продовжують жити у своїх родичів", - додала вона.

Після гасіння пожежі в квартирі Алли Григорівни води було по коліна. Тепер посеред вітальні стоїть теплова пушка. На столі, кріслах і дивані сохнуть м'які іграшки, ковдри і кілька курток. На підлозі стоїть зо 5 пар взуття, купами складені картини і книжки.

"В ту ніч я погано спала, було передчуття чогось недоброго. Почула, як на вулиці щось падає. Виглянула у вікно, а з сусіднього вікна дим валить. Розбудила сина і чоловіка. Поки вони збиралися, встигла якісь речі повикидати через вікно. Я не панікувала, бо років 25 в цій же квартирі пережила пожежу. Та тоді держава нам здорово помогла. За бюджетні гроші нам повністю зробили ремонт і навіть новий паркет постелили. А тепер нам нічого не обіцяють. Всім мешканцям будинку дали по 10 тисяч гривень за моральний збиток. А мені на ремонт і ста тисяч не вистачить", - пожалілася жінка.

Вона також розповіла, що ціни на квартири в цьому будинку впали.

"Трикімнатна квартира в цьому будинку коштує мільйон доларів. Років вісім тому сусідка навпроти хотіла свою продати, так їй більше 200 тисяч доларів ніхто не давав. Рієлторша казала: "Ваш будинок тільки зверху елітний, а всередині рухлядь одна. А після цієї пожежі і ста тисяч не дадуть", - сказала жінка.

На першому поверсі перед входом до будинку постійно чергують 5 міліціонерів.

"Їх поставили тут одразу після пожежі. Всередину пускають лише мешканців. Спочатку тут багато бажаючих було поживитися чужим добром. Один сусід розказував, що в нього в сейфі стояла пляшка дорогого вина. Після пожежі вона зникла. В інших покрали електричні перемикачі, повикручували розетки. Сусіди такого б ніколи не зробили. Це тільки могли сторонні люди зробити", - розповіла Алла Висоцька.

2-кімнатна квартира Олександра Вертебного на 5 поверсі згоріла повністю.

"Квартиру мені залишили батьки. 2009 року зробив тут капітальний ремонт. На це витратив 40 тисяч доларів. Коли почалася пожежа, взяв паспорт і зі своїм собакою вибіг на вулицю. Коли спускався, стукав у всі двері, щоб попередити сусідів про пожежу", - розповів він. - "Зараз живу у своєї дівчини. Купив собі пальто, два светри і джинси".

Зараз ви читаєте новину «Після пожежі в елітному будинку в центрі Києва квартири в ньому подешевшали у 10 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути