субота, 04 лютого 2023 18:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Одеса в темряві: яка ситуація зі світлом після аварії на електропідстанції

Одеса в темряві: яка ситуація зі світлом  після аварії на електропідстанції
Критичну інфраструктуру в Одесі підключили до електропостачання після аварії. Фото: Getty Images

Аварія на одному з енергетичних об'єктів в Одеській області спричинила значні ушкодження.

Тож зараз давати якісь прогнози щодо завершення ремонту поки зарано. Про це повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко в Telegram.

"На одному з енергетичних об'єктів НЕК Укренерго виникла серйозна аварія, яка спричинила пожежу. Через це практично повністю був знеструмлений Одеській район та місто Одеса. Станом на зараз світла немає майже у 500 тисяч абонентів", – зазначив Марченко.

Він пояснив, що в області були прийняті екстрені заходи для ліквідації наслідків аварії та відновлення роботи енергосистеми. Марченко також провів розмову з прем'єр-міністром України та керівництвом Офісу президента.

"За нашим проханням до Одеси терміново були відряджені міністр енергетики та голова Укренерго. Разом з ними вже провів термінове засідання оперативного штабу з ліквідації аварії та подачі електроенергії до споживачів", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія на електропідстанції біля Одеси ‒ Шмигаль дав важливі доручення

Голова ОВА зазначив, що до Одеської області впродовж доби буде доставлена певна кількість генераторів, які є в наявності не тільки у Міністерства енергетики, а й в ДСНС. За його словами вони будуть задіяні для підключення критичної інфраструктури.

"Перші генератори чекаємо вже сьогодні ввечері... Пошкодження комплексні та дуже важкі, тож зараз давати якісь прогнози щодо завершення ремонту поки зарано", – підкреслив він.

Пізніше стало відомо, що критичну інфраструктуру Одеси вдалося підключити до енергопостачання після масштабної аварії на одній із високовольтних підстанцій області.

Вже заживлена критична інфраструктура міста – системи водопостачання та теплозабезпечення. Про це повідомив голови НЕК Укренерго Володимир Кудрицький на брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Найближчими днями будемо працювати з обленерго та Міністерством енергетики, щоб перезаживлювати критичну інфраструктуру на автономні джерела", – сказав він.

За його словами, починаючи з 10 жовтня й особливо в останні два місяці усі три підстанції, які живлять Одесу та область зазнали ушкоджень. По декілька атак відбулося на кожну з цих підстанцій. Внаслідок цього сильно знизилась надійність живлення регіону.

Зазначено, що наразі Укренерго фокусується на відновленні однієї з підстанцій Одеської області.

Масштаб аварії, що сталася вранці 4 лютого на одній з електропідстанцій біля Одеси доволі суттєвий. Тому відключення світла будуть тривалими. Зараз неможливо визначити конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлено, повідомили в Укренерго.

Вранці 4 лютого сталася пожежа на електропідстанції у селі Усатове біля Одеси. Це ‒ один з ключових об'єктів енергетичної інфраструктури району. Загоряння призвело до вимкнення світла.

Зараз ви читаєте новину «Одеса в темряві: яка ситуація зі світлом після аварії на електропідстанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути