субота, 04 лютого 2023 14:12

Аварія на електропідстанції біля Одеси ‒ Шмигаль дав важливі доручення

Аварія на електропідстанції біля Одеси ‒ Шмигаль дав важливі доручення
Аварію на підстанції біля Одеси обговорили на позачерговому засіданні уряду. Фото: kmu.gov.ua

На позачерговому засіданні уряду, що відбулося 4 лютого, обговорили ранкову масштабну аварію на Одещині.

Там вийшла з ладу одна із високовольтних підстанцій, перед цим неодноразово пошкоджена внаслідок російських атак. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав низку доручень, щоб якнайшвидше забезпечити споживачів світлом. Про це він повідомив у Telegram.

Зокрема, прем'єр доручив утворити цілодобовий урядовий штаб на чолі з міністром енергетики. До нього також увійдуть виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ, голови ДСНС та ОВА, керівник Укренерго, представники мінінфраструктури та інших міністерств і відомств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла ‒ Європа поділиться електрикою з Україною

"Зараз основна мета — заживити критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення яких залежить від електропостачання. Доручив протягом доби завезти до Одеси всі потужні генератори, які є в наявності у міненерго. Також у місто має бути перевезена газотурбінна електростанція потужністю 25 МВт, надана нашими партнерами зі США. Дав також завдання МЗС звернутися до Туреччини по додаткову підтримку у вигляді суден-електростанцій", ‒ повідомив Шмигаль.

За його словами, в Одесі мають цілодобово працювати всі пункти незламності.

Масштаб аварії, що сталася вранці 4 лютого на одній з електропідстанцій біля Одеси доволі суттєвий. Тому відключення світла будуть тривалими. Зараз неможливо визначити конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлено, повідомили в Укренерго.

Вранці 4 лютого сталася пожежа на електропідстанції у селі Усатове біля Одеси. Це ‒ один з ключових об'єктів енергетичної інфраструктури району. Загоряння призвело до вимкнення світла.

Зараз ви читаєте новину «Аварія на електропідстанції біля Одеси ‒ Шмигаль дав важливі доручення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути