Ексклюзиви
середа, 23 червня 2021 09:28

Обвал ґрунту на пляжі: які новини від рятувальників

Обвал ґрунту на пляжі: які новини від рятувальників
Рятувальники продовжать пошукові роботи на місці зсуву ґрунту в Лебедівці Одеської області. Поки що жертв немає. Фото: od.dsns.gov.ua

Сьогодні зранку, 23 червня, рятувальники продовжать пошукові роботи на місці зсуву ґрунту в Лебедівці Одеської області.

Завали напередодні вони розгрібали до пізньої ночі. Розчистили близько 70 кв. м узбережжя. Залишилося ще стільки ж. Існує загроза повторного обвалу. Саме тому вночі довелося роботи припинити - це було небезпечно для самих учасників пошукової операції. Адже в темряві слідкувати за схилом було неможливо.

"Загроза зсуву є. Протягом місяця йшли дощі. Є тріщини в тих місцях, де був зсув", - каже начальник пожежного загону ГУНП в Одеській області Олександр Лісовий, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зсув ґрунту на Одещині: пошукові роботи триватимуть всю ніч

Під завалом нікого не знайшли. Жінка, чиї речі знайшли залишеними, жива. Рятувальники кажуть, що намагалися вчора розібрати ту ділянку, де зазвичай засмагають відпочивальники, ближче до моря. Курортники, які живуть на базах відпочинку, напередодні повернулися на ночівлю усі. Заяв про зникнення людей не було.

Утім, на курорті Лебедівка часто люди відпочивають в наметах. Саме тому бути стовідсотково упевненими, що під завалом нікого немає, не можна.

Сьогодні збираються залучити до роботи трактори. Напередодні копали лише лопатами. Утім, що ближче до схилу, то вищий шар землі. За приблизними оцінками, обвалилося близько 150 т землі. Причиною такого великого обвалу вважають сильні дощі. Своєю чергою, місцеві кажуть, що схили потроху підсипаються постійно. Саме тому тут всюди стоять таблички, що попереджають про небезпеку зсувів і про заборону купатися та засмагати під схилами.

22 червня о 14:34 на березі моря біля села Лебедівка стався зсув ґрунту, поруч з базою відпочинку "Жемчужина". За попередньою інформацією, під ґрунтом, можливо, перебувають люди. На місці події знайшли речі відпочивальників. До пошукових робіт залучені рятувальники, військовослужбовці та місцеві жителі.

Зараз ви читаєте новину «Обвал ґрунту на пляжі: які новини від рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути