вівторок, 29 березня 2011 22:40

Обурені греки закидали поліцейських "коктейлями Молотова"
14

Фото: Фото:Reuters

Два поліцейських отримали поранення і три людини було заарештовано під час сутичок у Греції

Грецька влада повідомляє, що три людини були заарештовані і два поліцейських отримали поранення під час сутичок між демонстрантами та поліцією в місті поблизу Афін.

Щонайменше пятеро демонстрантів були легко поранені, а поліцейський фургон і щонайменше п'ять автомобілів були спалені під час зіткнення.

Поліцейські кажуть, що сутички почалися у вівторок, коли натовп почав кидати пляшки із запальною сумішшю і каміння в поліцію. Поліція відповіла сльозогінним газом.

Мешканці неодноразово чинили опір поліції за останні місяці, виступаючи проти будівництва 38-акрового звалища. Вони стверджують, що це завдасть шкоди природному середовищу району, який знаходиться під археологічним захистом.

Зазначимо, що минулого місяця унаслідок загального страйку в Греції була паралізована робота транспорту, скасовано понад 100 міжнародних рейсів. Сутички спалахнули під час 24-годинного загальнонаціонального страйку в Греції. Приблизно 30000 обурених скороченням бюджетних видатків працівників проводили мітинг біля будинку парламенту в Афінах.

Нагадаємо, що 27 березня у Лондоні спалахнули безлади в ході багатотисячного маршу протесту проти державної політики бюджетних скорочень. Демонстранти громили магазини і банківські контори в центрі міста, заарештовано 75 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Обурені греки закидали поліцейських "коктейлями Молотова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути