понеділок, 15 березня 2010 08:49

У Тайланді на вулиці вийшли тисячі демонстрантів (ФОТО)

У Таїланді проходять масові акції протесту, демонстранти попрямували до армійських казарм, де перебуває прем"єр-міністр країни Абхіст Ветчачива.

Раніше протестуючі поставили прем"єру ультиматум: до настання полудня він повинен був піти у відставку і призначити нові вибори. Однак Абхіст Ветчачива відмовився виконати цю вимогу.

В інтерв"ю місцевому телеканалу прем"єр висловив сподівання, що протести будуть проходити мирно. Порядок в столиці країни Бангкоку забезпечують 50 тисяч поліцейських і військовослужбовців.

Багато демонстранти виступають на підтримку колишнього прем"єра Таксіна Чінавата, відстороненого від влади.

Тисячі учасників акції протесту збираються біля будівлі штабу 11 піхотного батальйону на півночі Бангкоку. Туди ж для забезпечення безпеки направили 3000 військовослужбовців.


У неділю в акціях протесту в столиці взяли участь близько 100 тисяч чоловік.

Присутнім продемонстрували відеозапис екс-прем"єра країни Таксіна Чінавата, який заявив учасникам протесту, що вони приносять у Таїланд демократію.

На думку учасників акцій протесту нинішній уряд прийшов до влади незаконно, після того як у 2006 році в результаті військового перевороту був скинений кабінет Таксіна Чинавата, а два наступні уряди були розпущені судом.

Сам Таксін Чінават живе в добровільному вигнанні в Дубаї, оскільки на батьківщині його заочно засудили до двох років в"язниці за зловживання владою. Його прихильники стверджують, що вирок був політично мотивований.

BBC

Зараз ви читаєте новину «У Тайланді на вулиці вийшли тисячі демонстрантів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути