вівторок, 03 січня 2012 11:19

Німець влаштував 53 підпали автівок і будівель у США
15

Фото: Фото: Reuters

Поліція Лос-Анджелеса заарештувала підозрюваного в серії підпалів, які обійшлися місту більш ніж у $2 мільйони. Ним виявився громадянин Німеччини.

24-річний Гаррі Буркхарт, за даними свідків, з п'ятниці до ранку понеділка підпалював автомобілі та різноманітні спорудження. У середу йому висунуть обвинувачення.

За останні кілька тижнів в лос-анджелеському районі Голлівуд було 53 підпали автомобілів і різних будівель. Влада вважає, що більша частина з них здійснена одним і тим же палієм або групою зловмисників.

За даними агентства AP, майже всі пожежі почалися після загоряння припаркованих поряд з будівлями автомобілів.

За даними агентства Reuters, у понеділок, 2 січня, поліція заарештувала водія автофургона. Цей транспортний засіб було неодноразово помічено на місці пожеж і його розшукують.

Представник пожежників, капітан Джеймі Мур, підтвердив, що затриманий схожий на можливого палія, якого зафіксували камери відеоспостереження.

Раніше повідомлялося, що завдяки відео підпалу, знятому внутрішньою камерою в гаражі, вдалося встановити, що злочинець - це білий чоловік, якому на вигляд 30 років, із залисинами і волоссям, зібраним ззаду у хвіст.

За інформацію про злочинця було оголошено винагороду в розмірі $35 тисяч. Поліцію перевели у стан підвищеної готовності.

Десятки людей в околицях Голлівуду були змушені покинути свої будинки.

"Це одна з найбільш густонаселених частин Лос-Анджелеса і Західного Голлівуду. Тут у нас на квадратну милю припадає 20 тисяч жителів. Одна пожежа, що вийшла з-під контролю, може коштувати десятки життів", - сказав мер Західного Голлівуду Джон Дуран, де було зафіксовано чотири пожежі.

Одна з пожеж спалахнула у будинку, в якому жив американський співак, лідер гурту The Doors Джим Моррісон.

У минулі вихідні в Лос-Анджелесі були госпіталізовані двоє пожежників, які отримали травми під час ліквідації пожеж, причиною яких, імовірно, став навмисний підпал. Один з пожежників впав зі сходів. Він отримав необхідне лікування і вже покинув лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Німець влаштував 53 підпали автівок і будівель у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути