пʼятниця, 03 квітня 2020 20:37

Ніхто б не взяв відповідальність – адвокат про рішення щодо Зайцевої-Дронова

Ніхто б не взяв відповідальність – адвокат про рішення щодо Зайцевої-Дронова
Касаційні скарги Олени Зайцевої та Геннадія Дронова залишилися без задоволення. Засуджені відбуватимуть покарання - по 10 років за ґратами. Фото: sq.com.ua

Верховний суд зараз досить ретельно розглядає справи. Якщо вирок винуватцям смертельної аварії Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, а це максимальне покарання за статтею обвинувачення, залишили в силі – значить підстав його переглядати не було.

Не малу роль зіграла присутність на процесі журналістів. Враховуючи резонанс справи, навряд чи хтось із суддів взяв би на себе відповідальність відмінити вироки, вважає адвокат Антон Зубков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На коленях просим прощения за дочь"

"Навряд чи в умовах карантину зараз у суду був намір відпустити когось із засуджених по-тихому – що Олену Зайцеву, що Геннадія Дронова. Справа резонансна. За її перебігом активно слідкували журналісти, і думка громадськості, певно, теж враховувалася. Але чисто юридично – вирок пройшов усі інстанції. Тому сумніватися у його справедливості – підстав не було. Але й участь журналістів, навіть у форматі віддеоконференції, мала теж вагу. Навіть якби вирок хотіли переглянути безпристрасно – відповідальність за його відміну на себе ніхто б не взяв", - розповів кореспондентові Gazeta.ua Антон Зубков.

Отже, тепер у засуджених є остання інстанція – Європейський із прав людини. Проте шанси добитися розгляду справи там у обох засуджених – мінімальні, на думку адвоката.

3 квітня Верховний суд розглянув касаційні скарги адвокатів Олени Зайцевої та Геннадія Дронова і залишив їх без задоволення. Це означає, що вони залишаться відбувати вирок - 10 років позбавлення волі. Його винуватцям смертельної аварії виніс Київський районний суд Харкова 26 лютого торік. ДТП сталася на перехресті вул. Сумської та Мечникова 18 жовтня 2017 року. Lexus Олени Зайцевої зіткнувся з Volkswagen Touareg Геннадія Дронова. Від удару її авто відкинуло в натовп. 5 людей загинули на місці. Шоста жертва померла за тиждень в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Ніхто б не взяв відповідальність – адвокат про рішення щодо Зайцевої-Дронова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути