пʼятниця, 03 квітня 2020 15:12

Справа Зайцевої-Дронова: Верховний суд виніс рішення

Справа Зайцевої-Дронова: Верховний суд виніс рішення
Касаційні скарги Олени Зайцевої та Геннадія Дронова залишилися без задоволення. Засуджені відбуватимуть покарання - по 10 років за ґратами. Фото: 2day.kh.ua

Касаційні скарги адвокатів Олени Зайцевої та Геннадія Дронова Верховний суд залишив без задоволення. Це означає, що вони залишаться відбувати вирок - 10 років позбавлення волі.

Олена Зайцева та її захисниця Юлія Плетньова не прийшли в суд, але просили скасувати вирок у частині засудження і стягнення компенсації або пом'якшити його, призначивши покарання у 5 років ув'язнення умовно.

Геннадій Дронов вийшов на зв'язок із судом із колонії, його захисник Геннадій Токарев був присутній на засіданні, вони просили скасувати вирок і призначити новий розгляд справи. Потерпілі були в Київському райсуді Харкова і взяли участь у засіданні по відеоконференції.

"Хіба Дронов розганяв Зайцеву до такої швидкості? Вона вбила людей! Не можу назвати Дронова невинним, тому що загинуло стільки людей. Я прошу суд , якщо він скасує рішення, застосувати до Дронова запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою, а обрати домашній арешт", - сказав адвокат Геннадій Токарев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: вітчиму Зайцевої повернули розбитий Lexus

Проти задоволення касаційних скарг від Геннадія Дронова і Олени Зайцевої виступили потерпілі та їхні адвокати.

"Мене просто вражає той цинізм, із яким Зайцева починає всю провину перевалювати на Дронова. Спочатку вона плакала, заявляла, що визнає вину. А зараз вона пише скарги, що я не винна, це винен тільки Дронов. Практично вона заїхала туди на червоний сигнал світлофора, вона бачила Дронова. вона бачила його прекрасно, могла зупинитися - ні, вона здає вправо. Машина врізається в будівлю, якби не це, вона б і далі збивала... Те, що там з'явився Дронов - маленька іскорка, яка привела до трагедії, яку вона зробила", - сказав батько загиблого Ігор Берченко.

Підтримали позицію потерпілих адвокати Дмитро Марцонь, Лариса Матвеєва та прокурор.

Судді взяли до уваги усі доводи сторін та погодилися, що підстав для пом'якшення вироків немає жодних.

18 жовтня 2017 року Lexus Олени Зайцевої зіткнувся з Volkswagen Touareg Геннадія Дронова. Від удару її авто відкинуло в натовп. Загинули шестеро людей, ще п'ятеро скалічилися. Розгляд справи тривав рік і три тижні. Провину обох водіїв у аварії визнали однаковою. Суд дав їм по 10 років ув'язнення, а також присудив виплатити потерпілим компенсацію у рівних частинах. Загалом - 8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Справа Зайцевої-Дронова: Верховний суд виніс рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути