середа, 01 грудня 2021 19:10

Нема судової практики: батькам 16-річного водія Infiniti досі не повідомили підозри

Нема судової практики: батькам 16-річного водія Infiniti досі не повідомили підозри
У Харкові 16-річний Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti влаштував смертельну аварію. Фото: Суспільне

Харківські правоохоронці продовжують досудове розслідування щодо батьків 16-річного Миколи Харківського, який за кермом Infiniti, який скоїв смертельну ДТП на просп. Гагаріна.

Підозру батькам Харківського щодо того, що дозволили підлітку сідати за кермо, поки не повідомляли, розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, передає Depo.Харків.

"Щодо передачі права керування автомобілем особі, яка не має права на керування транспортним засобом, судова практика у вказаній категорії справ відсутня", - каже Фільчаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коля Харківський сказав: "Моя куртка коштує дорожче, ніж уся ваша родина" - адвокат Ігор Черняк

Слідчі встановлюють факт допуску батьками неповнолітнього до кермування автомобілем.

"Проводиться слідство за фактами допуску батьками неповнолітнього до керування автомобілем та злісного невиконання обов'язків з догляду за дитиною. Слідчими вивчається питання виховання батьками сина, його оточення, навчання, коло друзів, причини та умови раніше скоєних правопорушень", - додав Фільчаков.

Проводяться необхідні слідчі дії: вже допитали 16 осіб, оперативники встановлюють усіх свідків злочину, досліджується інформація щодо особи неповнолітнього.

26 жовтня в Харкові Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti проїхав на червоне світло на великій швидкості й зіткнувся з легковим авто Chevrolet.

Від потужного удару легковик буквально розірвало на частини. Водій 58-річний Ігор Носов загинув миттєво. Водій і пасажири люксового авто травмувалися.

Щодо батьків Харківського слідчі відкрили два кримінальні провадження - за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати. Й по статті невиконання батьками їх обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки.

За першою статтею батькам 16-річного водія загрожує від штрафу до п'яти років позбавлення волі. За іншою - обмеження або позбавлення волі від двох до п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «Нема судової практики: батькам 16-річного водія Infiniti досі не повідомили підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути