пʼятниця, 07 серпня 2020 18:10

Немовля впало в кому на 3-й день після народження: що запідозрили батьки

Немовля впало в кому на 3-й день після народження: що запідозрили батьки
У Луцькому пологовому будинку хлопчик впав в кому після введення вакцини від гепатиту Б. Фото: Unsplash

У Луцькому пологовому будинку дитина впала в кому на 3-й день після народження.

За словами батьків, хлопчик народився абсолютно здоровим, а погіршення стану сталося після введення вакцини від гепатиту Б. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Аверс".

Як розповів батько дитини Юрій Мороз, його син народився здоровим 1 серпня 2020 року, з вагою 3 кг 185 г. Мати народила малюка сама, хлопчик був на грудному вигодовуванні. 3 серпня новонародженому зробили вакцину від гепатиту В, а вже за кілька годин малюк почав задихатися. Згодом дитину у тяжкому стані доправили до Волинської дитячої обласної лікарні. Батько у всьому звинувачує вакцину.

"3 серпня о 14:30 була зроблена вакцина від гепатиту Б. Після чого, через 2 години, дитина перестала самостійно дихати. У неї розвинувся набряк головного мозку. Підключили до апарату штучної вентиляції легень", - розповів батько немовляти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2-річний хлопчик помер після планового щеплення

Чоловік скаржиться, лікарі належним чином не відреагували на ситуацію, а керівник лікарні, до якого він ввечері звернувся за поясненнями, взагалі відповів, що лягає спати.

Лікарі ж кажуть, що під час вагітності мама хлопчика перехворіла на Covid-19, і тепер медики все списують на інфекцію. Вони відкидають припущення, що хлопчику стало зле через щеплення. Оскільки вакцина не має жодних побічних дій. У Волинській дитячій обласній лікарні підтримують колег і кажуть, що у всьому винен коронавірус. Утім, погоджуються, що після народження хлопчик був здоровим.

Тим часом батьки звернулися до поліції. Вони хочуть з'ясувати, що призвело до погіршення стану їхнього сина, аби ніхто більше не постраждав.

Під Рівним після щеплення від поліомієліту та гепатиту померло 6-місячне немовля. Стан здоров'я дитини різко погіршився за 4 год. після ін'єкції.

Зараз ви читаєте новину «Немовля впало в кому на 3-й день після народження: що запідозрили батьки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути