четвер, 06 січня 2022 13:17

Негода на Закарпатті: у воді зник 15-річний підліток

Негода на Закарпатті: у воді зник 15-річний підліток
У Хусті рятувальники вивільнили з річки Ріка підтоплений автомобіль Audi. Фото: facebook.com/DsnsZakarpattya

Увечері 5 січня на Закарпатті у воді річки Крайня зник 15-річний хлопець.

Сталося це у селі Кобилецька Поляна Рахівського району, повідомила пресслужба ДСНС регіону.

"О 20:35 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про те, що двоє осіб 1996 та 2007 років народження, рухаючись гірською дорогою, з'їхали у річку Крайня. Внаслідок чого неповнолітній хлопець опинився у воді та зник. О 23:50 пошуки призупинено до з'ясування обставин працівниками поліції", - йдеться у повідомленні.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучили особовий склад гірського пошуково-рятувального відділення міста Рахів.

Підлітка та його напарника змило водою разом з підводою, на якій вони їхали. Напарник зміг вибратися, а підліток - ні. Поки що інформації про результати пошуків хлопця немає, повідомив начальник управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Василь Переганець на брифінгу 6 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На підтопленому Закарпатті оголосили штормове попередження

"Наслідки різдвяного паводка відчули 39 населених пунктів у 22 тергромадах Закарпаття. Зокрема, було затоплено 324 дворогосподарства та будинки, заклади культури, освіти та охорони здоров'я, трансформаторні станції", - сказав він.

Зараз рівень води в річках у гірських районах області знижується. Водночас триває паводок у нижній течії річок Латориця, Боржава та Тиса - очікується вихід на заплави річок у низинних регіонах. Паводкова хвиля добігає на Хустський та Берегівський райони, сказав начальник управління ДСНС Закарпаття Роман Гудак.

"Залишається складною ситуація на Рахівщині та Міжгірщині. Маємо перелив через трасу Н-09 та почався перелив води на трасі Е-80, на дорогах чергує поліція", - зазначив Гудак.

5 січня рятувальники Закарпаття повідомили про низку підтоплень в регіоні через підняття ґрунтових вод. Також там зійшли два селеві потоки на дороги області. Проїзд згодом відновили.

Через негоду в області оголосили другий рівень небезпеки, помаранчевий. Рятувальники попередили про нові підтоплення.

Зараз ви читаєте новину «Негода на Закарпатті: у воді зник 15-річний підліток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути