вівторок, 05 липня 2011 15:30

Недалеко від Ялтинського морського порту плавала морська міна

Недалеко від Ялтинського морського порту плавала морська міна

Сапери кримського главку МНС вранці у вівторок знешкодили німецьку авіаційну морську міну часів Великої Вітчизняної війни, виявлену в акваторії Чорного моря біля Ялти.

Як повідомляє прес-служба Головного управління МНС України в Криму, 30 червня надійшла інформація про те, що в районі Ялтинської насосної станції між Ялтинським морським портом і Центральною набережною на глибині 6 м в 25-30 м від берега місцевий житель виявив вибухонебезпечний предмет часів Великої Вітчизняної війни.

Фахівці МНС кваліфікували небезпечну знахідку як німецьку авіаційну морську міну, призначену для ураження підводних човнів, кораблів і суден противника.

Довжина виявленого боєприпасу становить 1,646 м, діаметр - 0,447 м, його вага - близько 300 кг, вибухової речовини - 200 кг. Розліт осколків даної міни у воді становить 50-70 м.

Як відзначили в прес-службі, в результаті корозії вибухову речовину в міні було вимито, що значно полегшило роботу саперів.

Рано вранці 5 липня на місце події прибули співробітники МНС, МВС, співробітники Ялтинського морського торгового порту, а також аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС Криму, група морського координаційного аварійно - рятувального центру міста Керч. Потім почалися роботи по ліквідації вибухонебезпечного предмета. Співробітники Ялтинського МВС оточили берегову смугу. Ялтинський порт обмежив вихід плавзасобів у море.

В 05.10 водолази Морського координаційного аварійно - рятувального центру міста Керч за допомогою спеціальних понтонів відбуксирували міну на безпечну відстань близько 140 метрів від берега в море. З метою недопущення загибелі морської фауни спочатку було вироблено два відлякуючий вибуху. Після чого, дотримуючись всіх необхідних заходів безпеки, сапери МНС знищили міну шляхом її підриву.

Зараз ви читаєте новину «Недалеко від Ялтинського морського порту плавала морська міна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути