пʼятниця, 17 червня 2011 13:28

На кримському пляжі знайшли мінометний снаряд

На кримському пляжі знайшли мінометний снаряд

На Південному березі Криму на комунальному пляжі селища Форос сапери МНС знешкодили мінометний снаряд часів Великої Вітчизняної війни.

Вибухонебезпечний предмет був виявлений у четвер групою водолазів-рятувальників при проведенні щорічного планового обстеження пляжів і акваторії прибережних вод Криму.

На місце події виїхали рятувальники і група водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС України в Криму, а також управління МНС України в Севастополі.

Група у складі чотирьох спеціально підготовлених водолазів занурилася під воду для ідентифікації та визначення ступеня небезпеки виявленого вибухонебезпечного предмету. Як виявилося в10 м від берега на глибині 3-3,5 м, прямо під причалом № 93 знаходилася мінометна міна калібру 82 мм часів Великої Вітчизняної війни.

З пляжу терміново були евакуйовані всіх тих, хто відпочивав. Міна була витягнута з води, після чого її вивезли на полігон і знищили.

За словами помічника начальника ГУ МНС України в Криму Володимира Іванова, виявлена міна представляла собою реальну загрозу для людей на пляжі, оскільки має розліт осколків близько 200 м.

Він також зазначив, що всього з початку року саперами МНС Криму в акваторії Чорного та Азовського морів було виявлено та знищено понад сто вибухонебезпечних предметів. В основному це - авіаційні бомби, морські та мінометні міни, а також артилерійські снаряди.

Зараз ви читаєте новину «На кримському пляжі знайшли мінометний снаряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути