Ексклюзиви
середа, 07 серпня 2013 15:30

"Не вважаю себе винуватим і не боюся тюремного ув'язнення" - Дмитро Гройсман перед смертю
10

Фото: Фото: Анна БОВА

Щойно закінчилося 73 засідання у справі обвинувачення відомого правозахисника, голови Вінницької правозахисної групи 41-річного Дмитра Гройсмана.

На засідання прийшли родичі, друзі та колеги покійного. Усі присутні тримали у руках таблички із фото Гройсмана та написом: "Мой друг - Дима Гройсман. Менты и прокуроры убили моего друга".

Прокурор просила суддю закрити справу за фактом смерті обвинуваченого. Та адвокат і син наполягли на продовженні розгляду справи, оскільки сам підсудний до кінця життя не визнавав своєї провини. Тому вони готові добиватися виправдального вироку в судах вищих інстанцій.

Адвокат Наталія Гурковська 40 хвилин зачитувала останню промову Дмитра, яку він підготував перед смертю. У ній він спростував усі звинувачення проти себе і підкріпив усе відповідними доказами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер правозахисник Дмитро Гройсман

"Не вважаю себе винуватим, але і не боюся тюремного ув'язнення, бо бачу можливість працювати і займатися правозахисною діяльністю у місцях позбавлення волі", - написав Гройсмана перед смертю.

Після того, суд пішов у нарадчу кімнату. Вирок у цій справі буде оголошено у понеділок, 12 серпня.

Нагадаємо, Дмитро Гройсман помер від хвороби серця 5 серпня. Гройсман був відомий гучними справами по викриттю корумпованих суддів, прокурорів та міліціонерів. Багато років захищав біженців. Восени 2010 року його звинуватили у нарузі над державними символами України та розповсюдженні порнографії.

Зараз ви читаєте новину «"Не вважаю себе винуватим і не боюся тюремного ув'язнення" - Дмитро Гройсман перед смертю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути