середа, 03 квітня 2024 18:30

Не лише трансформатори - Шилу оголосили підозру ще на 117 мільйонів

Вищий антикорупційний суд розпочав обирати запобіжний захід Артему Шилу, який отримав підозру у справі про розкрадання на закупівлях для Укрзалізниці.

За інформацією сайту "Економічна правда", Шило - колишній радник Офіса президента та ексочільник Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ. Про початок судового засідання повідомив Центр протидії корупції.

Автор: Центр протидії корупції
  Адвокати Артема Шила (другий праворуч) просили про закритий судовий розгляд, повідомив Центр протидії корупції
Адвокати Артема Шила (другий праворуч) просили про закритий судовий розгляд, повідомив Центр протидії корупції

"Шила вважають керівником організованої групи, діяльність якої, за даними слідства, призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів. Він також отримав підозру у заволодінні 117 млн грн при закупівлі кабелів для Укрзалізниці", - повідомив ЦПК.

Сьогодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру учасникам організованої групи, причетної до заволодіння 94,8 млн грн коштів Укрзалізниці при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.

Наразі повідомлено про підозру семи учасникам групи, сказали.

"Лідеру організованої групи також повідомили про підозру у заволодінні 117 млн грн при закупівлі кабелів АТ "Укрзалізниця", - заявило НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали праву руку Татарова. Такий масштаб вперше - журналіст

Захисники Шила просили про закритий розгляд. Надали лист від голови СБУ Василя Малюка, розповів ЦПК.

Прокурор САП Віталій Кравець був проти закритого розгляду і не заперечував проти проведення трансляції.

Суддя Катерина Сікора відмовила у закритому засіданні.

2 квітня НАБУ повідомило про викриття організаторів схеми заволодіння 94,7 млн грн на закупівлях трансформаторів для Укрзалізниці за завищеними цінами. Бюро заявило про затримання групи осіб.

Як встановило слідство, у червні-грудні 2022 року лідер групи через підконтрольних службових осіб Укрзалізниці забезпечив обрання наперед визначеної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю. Компанія контролювалась громадянином Білорусі.

Згодом "переможець" через зареєстровану у Болгарії контрольовану фірму-прокладку закупив трансформатори у виробника в Узбекистані і перепродав УЗ за ціною, штучно збільшеною майже вдвічі, повідомило НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Не лише трансформатори - Шилу оголосили підозру ще на 117 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути