середа, 03 квітня 2024 16:15

Затримали праву руку Татарова. Такий масштаб вперше - журналіст

Затримали праву руку Татарова. Такий масштаб вперше - журналіст
Президент Володимир Зеленський призначив Олега Татарова заступником керівника ОП у серпні 2020 року. Фото: "Радіо Свобода"

Артем Шило, якого з повідомлень ЗМІ затримало Національне антикорупційне бюро у справі про заволодіння 94,7 млн грн на закупівлях трансформаторів для Укрзалізниці за завищеними цінами, є "правою рукою" заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Про це сказав журналіст Юрій Ніколов, повідомили NV.

"Циніки з Банкової іноді жартують: Шило - це права рука Татарова, а ліва рука Татарова - всі інші правоохоронні органи. Фактично Шило в ієрархії Татарова стоїть дуже високо", - сказав Ніколов.

Журналіст сказав, що не пам'ятає, щоб в СБУ затримували людину такого масштабу.

За словами Ніколова, колишній начальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов, який перебуває у Сербії, "був навіть меншою "рибою" за функціоналом і масштабами того, що в нього було", а Шило "фактично працює на голову ОП".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина на мільярд і родичі-підрядники: журналісти випустили другу серію розслідування про директора Київського метрополітену

"Покійна мама Артема Шила входила в одну редколегію юридичного журналу з самим Олегом Татаровим. Я розумію, що це старі зв'язки ще з харківським бекграундом, ще до Києва. А те, що вони зараз пов'язані, - це не секрет для всіх, хто слідкує за діяльністю Банкової", - сказав Ніколов.

2 квітня НАБУ повідомило про викриття в Укрзалізниці організаторів схеми заволодіння 94,7 млн грн на закупівлях трансформаторів за завищеними цінами. Бюро заявило про затримання групи осіб.

Видання "Економічна правда" повідомило, що йдеться про колишнього радника Офіса президента і колишнього очільника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Артема Шила.

Зараз ви читаєте новину «Затримали праву руку Татарова. Такий масштаб вперше - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути