середа, 19 червня 2019 11:58

Назріває кровопролиття: навколо аграрного кооперативу триває протистояння

Назріває кровопролиття: навколо аграрного кооперативу триває протистояння
У селі Вільшанська Новоселиця на Київщині колишнього керівника СВК "Новоселицький" Миколу Мовчана звинувачують в тиску, залякуваннях, побиттях і доведеннях до самогубства. Фото - ТСН

У Вільшанській Новоселиці у Васильківському районі на Київщині триває протистояння частини жителів села з родиною Миколи Мовчана. Він - колишній керівник сільськогосподарського виробничого колективу "Новоселицький".

Люди звинувачують Мовчана та його сім'ю в тиску, залякуваннях і навіть побиттях. Селяни налякані й фактами самогубств працівників "Новоселицького". За останні кілька років 2-є охоронців кооперативу наклали на себе руки. Люди впевнені: їх довели, передає "5 канал".

Селяни мають претензії до Мовчана і як до керівника кооперативу. Пояснюють: колишній очільник звільняв незручних йому людей, навіть засновників підприємства. Платив малі зарплати, відмовлявся підвищувати плату за оренду паїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники фермерського господарства побилися із рейдерами

"Поруч село Тростинка, там по 6 тисяч гривень за гектар нараховують. Ми за 2,37 га площі маємо 7800 гривень. А маємо отримувати десь 12 тисяч за свій пай", – каже місцева Ольга Роженко.

Мешканцям села стало відомо, що в той час, коли колишнє керівництво відмовлялось підвищувати людям зарплати та плату за оренду паїв, родина Мовчанів активно купувала дорогу нерухомість в столиці - 3 квартири протягом останніх 2-х років.

Також прокрутили махінації із землею. Рішенням сесії Вільшансько-Новоселицької сільської ради, де головою є колишня дружина Миколи Мовчана Людмила, мали розпаювати 100 га земель запасу. Наділи мали отримати 60 людей. Але, за інформацією з Держгеокадастру, ця земля знаходиться у власності Владислава Реуса. Обробляє її агрофірма "Світанок". Її засновниця - Тетяна Засуха, за інформацією місцевих мешканців, є знайомою юриста Миколи Мовчана. Перехід землі сільської ради у власність фізичної особи посвідчував приватний нотаріус Олександр Бобков, який також тісно співпрацює з Тетяною Засухою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі спалили техніку на агропідприємстві

Усі ці факти стали підставою для проведення зборів засновників СВК "Новоселицький". На них люди ухвалили рішення змінити голову СВК. І замість Миколи Мовчана кооператив очолила Наталя Войтенко. Зміну керівництва підтвердили і в Міністерстві юстиції України. Попередні керівники відмовилися визнавати рішення зборів і вже погрожують кровопролиттям.

У квітні цьогоріч біля адміністративної будівлі "Новоселицького" поліція затримала 50 чоловіків зі зброєю, у балаклавах і камуфляжі. Вони намагалася захопити аграрне підприємство. При собі мали документи, які начебто посвідчували законність їхній дій.

Зараз ви читаєте новину «Назріває кровопролиття: навколо аграрного кооперативу триває протистояння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути