вівторок, 20 липня 2021 12:42

Наживалися на утепленні дитсадків: викрили схему з привласнення 4,5 млн
3

У Дніпрі привласнили 4,5 млн грн, виділених Європейським банком реконструкції та розвитку на утеплення шкіл та дитсадків міста.

Територіальне управління ДБР Полтави викрило протиправну діяльність організованої групи осіб, яка протягом 2019-2020 років проводила роботи за програмою підвищення показників енергоефективності, повідомляє пресслужба ДБР.

"Один із власників приватного товариства вмовив декілька чиновників та підприємців обманним шляхом вивести виділені місцевому бюджету кошти. Ця злочинна група здійснювала роботи з монтажу покрівлі дитячих садочків та шкіл з неякісних матеріалів, які не відповідають проєктно-кошторисній документації та нормам ДСТУ. В актах виконаних робіт зазначали неправдиву інформацію щодо якості матеріалів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $250 за дозу: викрили шахраїв, які торгували підробкою вакцини Pfizer

14 липня 2021 року про підозру повідомили шістьом особам
Фото: dbr.gov.ua
Інші особи, причетні до вчинення зазначеного злочину, наразі переховуються
Злочинна група здійснювала роботи з монтажу покрівлі дитячих садочків та шкіл з неякісних матеріалів

Про підозру повідомили шістьом особам: організатору злочинної групи; співвласнику товариства, який керував проведенням низки неякісних робіт; заступнику директора одного з комунальних підприємств Дніпровської міськради та директору акціонерного товариства, які підписували акти виконаних робіт; директору ТОВ, який здійснював розробку та виготовлення проєктної документації та авторський нагляд під час будівництва; підприємцю, який здійснював технагляд під час проведення будівельних робіт та вносив недостовірні відомості. Усіх підозрюють у привласненні майна, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою, а також у службовому підробленні документів та отриманні неправомірної вигоди. Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади.

Інші особи, причетні до вчинення зазначеного злочину, переховуються. Слідчі ДБР перевірятимуть роботи й на інших об'єктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1,5 млн грн на Covid-будівництві: викрили схему розкрадання держкоштів

В Одесі СБУ викрила на хабарництві посадовців центру кардіохірургії при обласній лікарні. У людей вимагали гроші за операції, які оплачує держава. Вартість "послуг" медиків становила до 500 тис. грн. Корупційну схему організував заввідділенням медустанови, який залучив лікарів до вимагання коштів із пацієнтів за безплатну медичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Наживалися на утепленні дитсадків: викрили схему з привласнення 4,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути