субота, 15 грудня 2018 16:10

Наступного тижня вдарять сильні морози

Наступного тижня вдарять сильні морози

Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила про вторгнення арктичного повітря упродовж 18-21 грудня. Про це йдеться в оперативній довідці ДСНС про орієнтовний розвиток погодних умов в Україні у другій половині грудня 2018 року, передає УНН.

"Протягом 18-21 грудня в Україні очікується зниження температури: вночі 10-15°, 20 грудня на північному сході до 20° морозу, вдень 5-11° морозу, у південних та західних областях вночі 6-11°, вдень 1-7° морозу. Переважно без опадів", — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погодні гойдалки - якою буде зима

Перед цим упродовж 15-17 грудня очікується температурний режим близький та дещо вищий за норму.

Мінімальна температура цими днями вночі становитиме переважно 3-8° морозу; максимальна температура вдень — 1-6 морозу; на північному сході України вночі 9-14°, вдень 3-8° морозу; у південних областях та на Закарпатті вночі 1-5° морозу, вдень близько 0°.

"Істотних опадів не передбачається, лише в західних областях помірний сніг. Серед небезпечних явищ — на 16 грудня у південних областях прогнозується посилення вітру до 15-20 м/с", — зазначають у ДСНС.

У період з 22 по 31 грудня в Україні очікується потепління. Переважаюча мінімальна температура вночі 0-6 морозу, максимальна температура вдень від 1° морозу до 3° тепла, на півдні та сході 2-7° тепла.

Опади ймовірні:

22 та 27-28 грудня в Україні,
23-24 грудня на Лівобережжі,
25-26 та 29-30 грудня у західних та північних областях.
Також у другій половині грудня 2018 року у більшості областей утримається сніговий покрив.

Лише у південних та східних областях його залягання буде нестійким:

15-21 грудня сніговий покрив спостерігатиметься в Миколаївській, Харківській, північній половині Одеської області та півночі Херсонської області.
22-23 грудня сніговий покрив зруйнується і впродовж 24-27 грудня буде відсутній.
28 грудня ймовірне утворення снігового покриву і його залягання впродовж 29-31 грудня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеоролог розповіла, якою буде зима

У період новорічних свят на всій території України встановиться морозна погода, опади не прогнозуються. Про це повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Вазіра Мартазінова на прес-конференції, передав кореспондент УНН.

"На Новий рік ми очікуємо, що до -18 градусів може доходити на півночі і сході. І в першій декаді січня також буде доходити до -16 ... -18 вночі, до -10 - вдень", - зазначила кліматолог.

За її словами, похолодання накриє всю територію країни, включаючи південні області.

При цьому вона додала, що опадів в кінці грудня - початку січня поки не очікується, тому, швидше за все, головні зимові свята пройдуть без снігу.

Зараз ви читаєте новину «Наступного тижня вдарять сильні морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути