неділя, 12 січня 2014 11:26

"Нас це не хвилює" - "Беркут" свідомо порушував закон, б'ючи журналіста

"Нас це не хвилює" - "Беркут" свідомо порушував закон, б'ючи журналіста
Фото: chernobylpres.blogspot.com

10 січня під час висвітлення подій біля будівлі Києво-Святошинського райсуду після винесення вироку "васильківським терористам" постраждав фотокореспондент LB.ua Макс Левін. Він написав заяву в міліцію щодо застосування до нього сили бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Як повідомляє LB.ua, заява подана на ім'я начальника Святошинського РУ ГУ МВС у Києві полковника міліції Гладука Ю.Т.

Журналіст в деталях описав події минулого вечора, починаючи з 16.00, коли він прибув до суду висвітлювати оголошення вироку, виконуючи редакційне завдання і свої журналістські обов'язки.

Левін зазначив, що фіксував те, що відбувалося, за допомогою фотокамери Nikon D300, об'єктива Nikon 24 mm t 2,8 і спалаху Canon Speedlight 580 EX.

"Після проїзду автозаку міліція почала відступати вглиб вулиці Мельниченка а мітингувальники йшли за нею... У якийсь момент співробітники міліції почали контратакувати мітингувальників, використовуючи засоби спецзахисту - гумові кийки та металеві щити... У якийсь момент на мене напав один співробітник "Беркуту" і почав бити кийком в області ніг. Я прокричав: "Я - журналіст". До нього приєдналися ще два або три співробітника "Беркуту" і також били мене гумовими кийками та ногами в області ноги і тулуба. Я прокричав ще кілька разів "Я - журналіст". На що отримав відповідь в нецензурній формі: "Нас це не хвилює", - пише журналіст.

"Через час, приблизно хвилину, побиття припинилося, і я продовжив рухатися в напрямку "від міліції", продовжуючи фотографувати те, як "Беркут" б'є людей, яких наздогнав. Це побачив один з співробітник "Беркуту" і завдав точного удару гумовим кийком по моїй камері. В результаті цього удару пошкоджені і втратили працездатність спалах Canon Speedlight 580 EX. В результаті ударів співробітниками "Беркуту" мені нанесені тілесні ушкодження в області ніг", - йдеться в документі.

За словами Левіна, після інциденту він звернувся за медичною допомогою до лікарів "швидкої" - бригада 116, підстанція 16. За результатами огляду від госпіталізації відмовився.

"Вище названих працівників "Беркуту" впізнати не зможу, оскільки вони були одягнені в однакову форму, без індивідуальних розпізнавальних знаків, а на обличчях були маски", - написав журналіст.

Згідно із заявою Макса Левіна, "Беркут" завдав йому тілесні ушкодження, матеріальні збитки, розмір яких поки не встановлено, і перешкоджав журналістській діяльності у відповідності зі ст.171 ККУ. Заяву прийняв черговий оперуповноважений, майор Лях Н.В.

Зараз ви читаєте новину «"Нас це не хвилює" - "Беркут" свідомо порушував закон, б'ючи журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути