пʼятниця, 12 квітня 2013 15:00

Наркоторговці продавали опій у дворі київської школи

Наркоторговці продавали опій у дворі київської школи
Фото: molbuk.ua

Співробітники столичного управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків викрили групу осіб, які налагодили поставку та збут ацетильованого опію у Дніпровському районі столиці.

Наркотики доправлялись до Києва з Черкаської області. За цінами чорного ринку, вартість 1 мл. цього наркотичного засобу складає близько 100 гривень.

До складу групи входило четверо осіб, віком від 28 до 32 років. Всі вони мешканці столиці, тимчасово безробітні. Працювали молодики за заздалегідь продуманою схемою. У кожного були свої чітко визначені функції: закупка, перевезення, клієнтська мережа та збут.

До речі, в якості такої собі точки продажу, хлопці обрали подвір'я однієї з загальноосвітніх шкіл. Майже два місяці учням, викладачам та мешканцям прилеглих будинків доводилось спостерігати розкидані на території шприци, упаковки від наркотику та численних клієнтів, що вештались навколо в очікуванні чергової дози. Саме з цією проблемою один з мешканців будинку звернувся до оперативників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині головний лікар постачав молодь наркотиками

В ході відпрацювання отриманої інформації співробітники управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спільно з Дніпровським райуправлінням столичної міліції викрили групу, яка саме й організувала протизаконний бізнес.

Під час проведення санкціонованого обшуку в одного з затриманих було вилучено не лише наркотики, а й гроші, отримані за їхній продаж. Звісно ж, чоловік свою провину не визнає, стверджує, що наркотики зберігав для себе, оскільки вже тривалий час їх вживає. Проте у слідства є достатньо підстав вважати, що ці свідчення далекі від істини.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління розпочато кримінальне провадження за ознаками статті 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Досудове розслідування триває.

Зараз ви читаєте новину «Наркоторговці продавали опій у дворі київської школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути