Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 11:43

На Луганщині головний лікар постачав молодь наркотиками

На Луганщині головний лікар постачав молодь наркотиками
Лікар використовував медичні дані тих людей, які вже померли. Фото: perunica.ru

У ході комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання під умовною назвою "Батискаф", працівники управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Луганській області вийшли на розповсюджувача психотропних речовин.

Про це повідомили у прес-службі обласного відділення МВС.

Як з'ясувалося, правопорушник керував лікувальною установою в одному з районів Луганської області. Він фабрикував і збував наркозалежним громадянам рецепти на купівлю в аптечній мережі підконтрольних ліків.

"А цинізм заповзятливого медика полягав у тому, що у своїй злочинній діяльності він використовував, крім карток пацієнтів, які ніколи не зверталися до нього за підконтрольною формою-3, також медичні дані тих хворих, які уже померли", - розповіли у прес-службі.

"На теперішній час, - коментує заступник начальника УБНОН ГУМВС України у Луганській області полковник міліції Костянтин Константінов, - за рецептом в аптечній мережі можна придбати сильнодіючі психотропні лікарські засоби - трамадол, сибазон і феназепам. Дані препарати, згідно чинного законодавства, підлягають суворому обліку. А їх зберігання й реалізація мають суворо відповідати існуючим правилам обігу наркотичних засобів. Адже за своїми фармакологічними властивостями й клінічним ефектом вони практично нічим не відрізняються від звичайних наркотиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексиканські наркоторговці сховали в акул майже тонну кокаїну

В ході оперативної роботи встановили, що до незаконної реалізації психотропних препаратів причетний головний лікар лікувальної установи одного з районів Луганської області. Як з'ясувалося, даний керівник дільничної лікарні є одночасно й народним обранцем – депутатом селищної ради. Тридцятишестирічний лікар фактично розповсюджував трамадол, сибазон і феназепам у молодіжному середовищі.

За матеріалами, зібраними працівниками УБНОН, відносно керівника дільничної лікарні, прокуратурою Луганської області порушено кримінальну справу за статтею 319 ч. 2 КК України (Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин). Триває досудове слідство.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині головний лікар постачав молодь наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути