пʼятниця, 16 вересня 2022 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Нардепа Андрія Деркача оголосили в розшук – підозрюють у державній зраді

Нардепа Андрія Деркача оголосили в розшук – підозрюють у державній зраді
Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату Андрію Деркачу. Фото: nv.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III–IX скликань.

Оскільки нардеп нині переховується від слідства, про підозру йому оголошено заочно, повідомили в САП.

Прізвища депутата в прокуратурі не називають, але відомо, що йдеться про Андрія Деркача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з нардепів втік під час війни: журналісти нагадали прізвища

"У ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат у 2019–2022 роках одержав щонайменше $567 тис. від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України. Зокрема, за дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО", – йдеться у повідомленні.

Нині прийнято рішення про оголошення нардепа у розшук. Також слідчим суддею Вищого антикорупційного суду винесено ухвалу про дозвіл на затримання депутата. Триває розслідування.

Служба безпеки України викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу Росії, яка допомагала ворогу у захоплені нашої країни. До неї входив народний депутат Андрій Деркач, повідомила пресслужба СБУ 24 червня. За даними слідства, Деркач курирував створення приватних охоронних підприємств у різних областях України, які повинні були сприяти швидкому захопленню країни.

У липні Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро затримали керівника особистої охорони народного депутата Андрія Деркача.

Зараз ви читаєте новину «Нардепа Андрія Деркача оголосили в розшук – підозрюють у державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути