понеділок, 20 квітня 2020 09:58

Напад на Стерненка: журналісти виявили нову обставину

Напад на Стерненка: журналісти виявили нову обставину
Колишній поліцейський радник підтвердив факт належності авто його родині.

На місці другого нападу на активіста Сергія Стерненка 1 травня 2018 року зафіксували авто, що належить родині тодішнього радника голови поліції на Одещини Руслана Форостяка. Про це повідомляють журналісти "Слідство.Інфо".

Про авто, яке поїхало з місця злочину, стало відомо лише завдяки випадковому свідку, який устиг зафіксувати номер машини, пишуть журналісти.

Очевидець почув крик, який доносився з вулиці Сегедської. Визирнувши у вікно, він побачив трьох чоловіків, які вибігли з арки будинку. Двоє серед них, як потім з'ясувалося, були Стерненко і його нападник.

Третя людина невдовзі після криків покинула двір і побігла до припаркованої неподалік машини марки Mercedes-Benz Е серії темно синього кольору. За словами свідка, чоловік сів за кермо і поїхав.

Свідок сфотографував машину. Незабаром він помітив її вдруге – авто проїжджало поруч з місцем злочину вже в момент затримання стрілка, коли приїхала поліція. Зі слів свідка, водій зупинився і ходив неподалік, постійно озираючись навкруги.

Цим водієм виявився Костянтин Карбенюк - тренер спортивного єдиноборства в одному з клубів Одеси.

За даними журналістів від декількох джерел у правоохоронних органах, даний Mercedes-Benz зареєстрований на дружину тодішнього радника голови поліції в Одеській області Форостяка. Авто цієї ж марки є й в офіційній декларації самого колишнього правоохоронця.

Форостяк був радником тодішнього голови поліції області Дмитра Головіна. Залишився на своїй посаді він і після того, як Головін звільнився з поліції й потрапив під слідство НАБУ через підозри в недостовірному декларуванні. Покинув роботу в поліції наприкінці минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік Зеленського: спостерігаємо посилення впливу Авакова

Форостяк підтвердив, що авто належало його дружині, але запевнив, що жодного стосунку до нападу на Стерненка не має, адже нібито продав цю машину — людині, яка була на місці злочину.

"Та машина була продана, я вже не пам'ятаю, чи в 15-му, чи в 16-му році хлопцю, який… ну. Але я її, звісно, з обліку не знімав, тому що він не до кінця зі мною розрахувався. Тому домовленість була така — як він розрахується, то я переоформлю. До цього дня він толком не розрахувався. Там щось заборгував. Тому його особа встановлена, з ним також слідчі дії проводилися", — сказав він.

Водночас журналісти мають фото, на яких це авто у 2019 році припарковане неподалік управління Нацполіції в Одеській області.

Форостяк припустив, що Карбенюк міг приїздити туди у своїх справах, оскільки фігурував в одному з кримінальних проваджень, яке вела поліція.

Журналісти попросили колишнього посадовця поліції надати актуальний номер цієї особи, Форостяк надіслав контакти, але на момент публікації матеріалу телефон Карбенюка був вимкненим.

Раніше генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що Сергію Стерненку оголосять підозру. За її словами питання лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Два роки тому на Стерненка вчинили три замахи. Під час третього 24 травня загинув нападник. Справу розслідує поліція.

Зараз ви читаєте новину «Напад на Стерненка: журналісти виявили нову обставину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути