пʼятниця, 03 червня 2011 13:46

На Житомирщині діти отруїлися кашею з молоком

На Житомирщині діти отруїлися кашею з молоком

Прокуратура Малинського району порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості співробітників Малинського комбінату громадського харчування, в результаті чого отруїлися 14 дітей (від 8 до 13 років).

Як повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області в п'ятницю, кримінальну справу порушено за ч.1 ст. 325 Кримінального кодексу (порушення правил боротьби з епідемією), ч.1. ст. 367 КК (службова недбалість).

У повідомленні відзначається, що діти госпіталізовані з діагнозом "харчова інтоксикація". Встановлено, що напередодні госпіталізації вони харчувалися в їдальні Гранітнянской школи, де проходили практику, пише Інтерфакс-Україна.

"Організацію харчування школярів, згідно з договором з відділом освіти Малинської райдержадміністрації, здійснює комбінат громадського харчування Малинського спілки споживчих товариств. Посадові особи Малинського комбінату громадського харчування не належним чином виконували обов'язки з дотримання санітарних норм. Внаслідок такого порушення 14 учнів школи захворіли", - йдеться в повідомленні.

На харчоблоці загальноосвітньої школи в Житомирській області, де учора отруїлося близько 120 дітей, не було технологічних карт на страви. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко.

"Каша на харчоблоці була приготована з порушеннями. Там немає технологічних карт (на страви - Ред.), і каша була приготована на свій розсуд, а також залита молоком, що стало середовищем для розмноження організмів. Зараз ми дивимось дітей в інфекційному стаціонарі. Це все, що я можу сказати", - сказав Риженко, пише УНН.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині діти отруїлися кашею з молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути