субота, 26 січня 2013 10:57

На Запоріжжі міліціонери відлупцювали хлопця, а потім переїхали його машиною

На Запоріжжі міліціонери відлупцювали хлопця, а потім переїхали його машиною
Михайло Герасимов Фото: tsn.ua

На Запоріжжі у місті Вільнянськ троє правоохоронців ледь не до смерті закатували 28-річного хлопця. Від нього вимагали взяти на себе десяток нерозкритих крадіжок, пише ТСН.ua.

За словами потерпілого, два дні його жорстоко лупцювали у відділку. До лікарні забрала реанімація, медики кажуть, пацієнт міг померти від внутрішньої кровотечі. Михайло Герасимов досі відходить після операції. До районної лікарні його привезли у непритомному стані.

Хлопець каже, що працівники міліції забрали його прямо з хати, спочатку повезли до лісу, а потім у відділок. Жорстоко били і катували, вимагаючи зізнатись у серії крадіжок.

"Вони мене повезли до лісополоси, били десь півтори години, а потім накінець переїхали машиною – розтягнули мені руки, положили обличчям у сніг. Двоє тримали руки, а третій переїжджав через плече, - розповідає Герасимов. – І вони сказали, щоб я до лікарні не звертався, тому що вони заберуть мене звідти і зроблять свою справу до кінця - втоплять в Біляївському ставку".

Вже удома хлопець знепритомнів. Батьки викликали швидку. Він будь-якої миті міг померти від внутрішньої кровотечі, кажуть фахівці. Медики відкачали з розірваної селезінки півтора літри крові, а згодом орган довелося видалити.

Міліціонерів відсторонено від служби, перевірку усіх обставин інциденту проводить управління внутрішньої безпеки МВС. У справу втрутилась прокуратура. Трьох офіцерів відділку, щоб не чинили тиск на потерпілого та свідків, взяли під варту.

Михайло каже, що за відмову від свідчень, йому пропонували гроші, але хлопець сподівається довести справу до кінця. Правоохоронцям вже пред'явили звинувачення у перевищенні влади та тортурах. Офіцерам загрожує до 10 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі міліціонери відлупцювали хлопця, а потім переїхали його машиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути