неділя, 23 грудня 2012 13:46

На Закарпатті оголошене штормове попередження, людям не радять іти в гори

На Закарпатті оголошене штормове попередження, людям не радять іти в гори
МНС закликає всіх жителів та гостей Закарпаття у період сильних морозів утриматися від виходу в гірські масиви. Фото: tourclub.com.ua

В Закарпатській області оголошено штормове попередження, повідомляє прес-служба МНС Закарпатської області.

Зазначається, що 23 грудня стовпчик термометра покаже вночі 5-10° нижче нуля, вдень від 5° морозу до 0°, в горах місцями вночі 11-16°, вдень 6-11° морозу.

У зв'язку із очікуваним похолоданням територіальне управління МНС у Закарпатській області закликає всіх мешканців та гостей Закарпаття у період сильних морозів утриматися від виходу в гірські масиви краю та дотримуватись відповідних заходів безпеки.

"Адже якщо влітку заблукалі туристи можуть витримати 2-3 дні й без їжі, то холодної пори за власну безпечність в горах можна розплатитися життям і за півгодини - годину. На жаль, більшість туристів не надто переймаються знаннями правил поводження в горах. Про це свідчить невтішна статистика що склалася з початку 2012 року, адже рятувальники Закарпатської гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення вже 174 рази здійснювали пошукові роботи, в ході яких було визволено 266 осіб, які потрапили у небезпеку в горах", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шторм зруйнував 40 метрів набережної в Ялті

МНС наполягає на обов'язковій реєстрації всіх, хто підніматиметься в Карпати. Під час реєстрації на гірських пошуково-рятувальних пунктах можна отримати найоперативнішу інформацію про стан погодних умов в тій чи іншій місцевості, небезпеку сходження лавин, визначити оптимальний маршрут, який залежить від ступеня підготовки учасників сходження.

Також територіальне управління МНС у Закарпатській області звертається до водіїв з проханням по можливості утриматися від подорожей на далекі відстані, особливо з дітьми.

"У період складних погодних умов це дуже небезпечно. При русі через перевали обов'язково обладнати колеса транспортних засобів ланцюгами проти ковзання", - додали в МНС.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті оголошене штормове попередження, людям не радять іти в гори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути